Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© cottonbro via Pexels

Ben jij ook helemaal in de ban van beklijvende moordzaken?

8 bloedstollende boeken voor fans van true crime

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Ben jij helemaal in de ban van alles wat binnen de categorie true crime valt? Dan wil je deze bloedstollende (waargebeurde) misdaadverhalen meteen aan je leeslijstje toevoegen.

De Volksjury – Silke Vandenbroeck en Laura Scheerlinck

De Volksjury - Silke Vandenbroeck en Laura Scheerlinck

De Volksjury – Silke Vandenbroeck en Laura Scheerlinck

€ 22,99  –  Borgerhoff & Lamberigts

In hun boek gaan podcasters Laura en Silke zoals gewoonlijk dieper in op een aantal spraakmakende (on)opgeloste moordzaken – denk: Amanda Knox, De parachutemoord en András Pándy. Daarvoor doen ze nu voor het eerst beroep op enkele experten in het vak, waaronder wetsdokter Werner Jacobs, advocaat Jef Vermassen en wijlen journalist Peter R. de Vries. In het boek geven zij een sluitend antwoord op vragen als ‘Werken de media copycats in de hand?’ en ‘Hoe plan je de perfecte moord?’.

Shop hier

Verloren in de jungle – Marja West en Jurgen Snoeren

Verloren in de jungle - Marja West en Jurgen Snoeren

Verloren in de jungle – Marja West en Jurgen Snoeren

€ 21,99  –  Spectrum

In ‘Verloren in de jungle’ lees je de uitgebreide versie van een case die je misschien ook al in de podcast van ‘De Volksjury’ hoorde. Het boek brengt de verdwijning van de Nederlandse Kris Kremers en Lisanne Froon. De twee meisjes raakten tijdens een reis in Panama vermist en werden enkele weken later dood aangetroffen in de jungle. Wat hen precies overkwam is tot op de dag van vandaag een groot raadsel. Leuk weetje: niemand minder dan wijlen Peter R. de Vries noemde dit boek een van de beste true-crimeboeken die hij ooit gelezen had.

Shop hier

Het verborgen gevaar – Johan Detraux

Het verborgen gevaar - Johan Detraux

Het verborgen gevaar – Johan Detraux

€ 22,99  –  Borgerhoff & Lamberigts

Bestaan er sekten in België? Reken maar van yes. En reken er ook maar op dat er binnen die sekten vaak vreemde dingen gebeuren. Zoals een moord... Psycholoog en vergelijkend godsdienstwetenschapper Johan Deltraux neemt je in zijn boek mee achter de duistere schermen van de sekten in ons land.

Shop hier

De goede broeder – Charles Graeber

De goede broeder - Charles Graeber

De goede broeder – Charles Graeber

€ 21,99  –  Luitingh-Sijthoff

Amerika’s meest gevreesde seriemoordenaar? Een verpleger! Verpleegkundige Charles Cullen werd na een carrière van zestien jaar schuldig bevonden aan meer dan 400 moorden. Hoewel hij door vrienden en familie ook wel omgeschreven wordt als een echte familieman kennen de Amerikanen hem sinds zijn arrestatie vooral als ‘de engel des doods’.

Shop hier

De doden praten – Werner Jacobs

De doden praten - Werner Jacobs

De doden praten – Werner Jacobs

€ 22,99  –  Manteau

Vlaanderens meest prominente forensisch patholoog Werner Jacobs laat in zijn boek ‘De doden praten’ slachtoffers van moord en misdaad aan de hand van zijn bevindingen nog een laatste keer aan het woord. Want de doden liegen volgens hem nooit.

Shop hier

Een moord kost meer levens – Peter R. de Vries

Een moord kost meer levens - Peter R. de Vries

Een moord kost meer levens – Peter R. de Vries

€ 22,50  –  Just Publishers

Uiteraard kan ook wijlen misdaadjournalist Peter R. de Vries niet in dit lijstje ontbreken. In het boek stap je mee op de criminele achtbaan van  de Nederlander Paul Spruit, zoon van moordenaar Gerard Spruit. Als jonge twintiger maakte hij de politie meermaals wijs dat hij net zoals zijn vader een aantal doden op zijn geweten had staan. Tot hij ook écht op het slechte pad beland en begint te moorden...

Shop hier

De parachutemoord – Faroek Özgünes

De parachutemoord - Faroek Özgünes

De parachutemoord – Faroek Özgünes

€ 19,95  –  Lannoo

Wie zich echt wil verdiepen in een door en door Vlaamse zaak, kan ‘De parachutemoord’ van Faroek Özgünes lezen. Het boek neemt je mee naar de meest besproken moord van de afgelopen twintig jaar en doet je aan de hand van belangrijke feiten en getuigenissen zelf oordelen over de (on)schuld van Els ‘Babs’ Clottemans.

Shop hier

De 20 meest bizarre moorden – James Marrison

De 20 meest bizarre moorden - James Marrison

De 20 meest bizarre moorden – James Marrison

€ 17,95  –  Just Publishers

Nog een laatste voor wie smult van misdaden die zo uit een CSI-aflevering zouden kunnen komen. Journalist James Marrison spitte honderden politiedossier uit en bundelde de meest bizarre, schokkende en angstaanjagende moorden. Niet voor angsthazen, dus!

Shop hier

Meer boeken die je wil lezen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '