Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Als boekenliefhebber moet je tijdens de herfstvakantie in Kortrijk Xpo zijn!

VAKANTIETIP: rondsnuisteren op Boektopia

Annelies Hart

Alert aan alle boekenliefhebbers! In de herfstvakantie is het weer tijd voor een boekenevenement, en wat voor één! Kortrijk Xpo wordt gedurende negen dagen omgetoverd tot een walhalla voor lezers. Perfect om nieuw leesvoer te sprokkelen voor de koude maanden.

Vorig jaar sloegen meerdere Vlaamse uitgeverijen, de provincie West-Vlaanderen, de stad Kortrijk en Kortrijk Xpo de handen in elkaar om een gloednieuw boekenevenement te lanceren: Boektopia. Het concept had zoveel succes dat de organisatoren besloten het dit jaar grootser aan te pakken. Bereid je dus voor, want vanaf dit weekend kan je de hele vakantie lang verdwalen tussen boeken.

Meer dan boeken

Boektopia heeft als doel iedereen weer of meer aan het lezen te krijgen door van lezen een beleving te maken. Daarom is er op de 9-daagse beurs niet enkel plaats voor boeken in hun fysieke vorm. Je krijgt er de kans een paar van je favoriete auteurs te ontmoeten – zoals onder anderen Marc de Bel, Manfred Bogaert en Tine Swyngedouw -, boeken te laten signeren en tentoonstellingen bij te wonen.

Voor de allerkleinsten (of niet, want iedereen is welkom) staan er voorleessessies gepland en je kan er de liveopnames van enkele podcasts en interviews bijwonen. Kortom: een complete leeservaring in Kortrijk!

Boektopia loopt van 29 oktober tot en met 6 november in Kortrijk Xpo. Meer info en tickets vind je hier.

Meer boeken:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '