
Spaans, Grieks of toch liever Marokkaans?
SHOPPEN: met deze 9 kookboeken tover je de wereld op je bord
Heb je nood aan vakantie, maar heb je zo direct geen reisje op de planning staan? No worries, want dankzij deze kookboeken reis je naar waar je maar wil. Duik dus je keuken in en waan je in 1-2-3 in India, Marokko of Griekenland.
Spectaculair Spaans
José Pizarro wil laten zien hoe je heerlijke Spaanse tapas op een makkelijke manier zelf thuis maakt. Huiselijk of verfijnd, je vindt het allemaal in Basque.
€ 25,95 via Bol.com
Idyllisch Indiaas
Meera Sodha woont in Londen, maar heeft Indiase roots. In haar boek Made in India deelt ze de gerechten waarmee ze opgroeide, en dat resulteert in meer dan 130 recepten van drie generaties.
€ 32 via Bol.com
Magisch Marokkaans
Niets beter dan mama’s eigen recepten. Melk & Dadels verzamelt 100 geheime recepten van Marokkaanse moeders. Authentieker wordt het niet.
€ 25,95 via Bol.com
Gezellig Grieks
De Griekse Efgenia Karampatakis hee[1] een restaurant in Genk. In Mijn Griekse keuken vind je zowel traditionele als vernieuwende Griekse recepten. Die mediterrane keuken geeft je instant zin om op vakantie te gaan.
€ 12,50 via Bol.com
Smaakvol Scandinavisch
Dat Scandinavische interieurs geweldig zijn, weten we allemaal. Maar Simon Bajada bewijst met z’n kookboek De nieuwe Nordic Cuisine dat de Noren, Finnen en Zweden ook op foodvlak erg veel smaak hebben.
€ 12,50 via Bol.com
Inspirerend Italiaans
Het boek One pot pasta van Veronique Cauvin leert je de lekkerste pasta’s maken, en dat met alle ingrediënten in één kookpot. Snel klaar én weinig afwas. Win-win!
€ 10,95 via Bol.com
Bangelijk Brits
Regula Ysewijn bracht een kookboek uit, Pride and Pudding, met recepten die teruggaan tot 1930. Regula neemt je mee op een reis door de tijd en Britse puddingtradities. Origineel!
€ 21,99 via Bol.com
Yummie Japans
Wil je aan de slag met hét Japanse comfortfood? Dan maak je een gezellige kom ramen (noedelsoep). In Ramen kom je er alles over te weten. Leer bouillons maken en kies er de beste toppings bij. De mogelijkheden zijn eindeloos als het op ramen aankomt.
€ 20,95 via Bol.com
Mysterieus Midden-Oosters
Sabrina Ghayour heeft een Perzische achtergrond en toont je in haar kookboek Sirocco hoe je met westerse ingrediënten Midden-Oosters kan koken. Maak jij binnenkort wentelteefjes met kardemom?
€ 25,95 via Bol.com
[td_smart_list_end]
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier