Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Jolien Meremans & uitgeverij Unieboek

De must-read volgens redactrice Jolien.

‘All in’ van Ron Simpson, het verhaal dat je in de ware liefde doet geloven

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Yes, het is een nieuwe maand en dat betekent ook een gloednieuwe #FlairBookClub. Elke maand tipt één van onze redactrices je een van haar must-reads. Zo van die boeken die je niet kan wegleggen en waarvan je niet wil dat ze eindigen. Deze week tipt redactrice Jolien ‘All in’ van Ron Simpson, een verleidelijke roman die je volgens de flaptekst weer in de ware liefde doet geloven. En of het dat doet!

Waarover gaat ‘All in’?


Met zijn boek ‘All in’ neemt Ron Simpson je mee naar het Londen van de jaren vijftig en vertelt hij het mierzoete (waargebeurde!) liefdesverhaal van zijn ouders vanuit hun standpunt. Trev, Rons vader, is na zijn jarenlange legerdienst op weg naar zijn ouderlijk huis om zijn leven in Londen weer op te pikken. Wanneer hij op de allerlaatste bus richting huis stapt, valt zijn oog meteen op een bloedmooi meisje dat iets verderop met haar mama aan het discussiëren is in een voor hem onbekende taal. Voor Trev is het meteen liefde op het eerste gezicht. Hij raapt al zijn goede moed en beste versiertrucs bij elkaar en stapt op de twee dames af.

Nour valt, hoe hard ze het ook wil ontkennen, als een blok voor de charmes van de aantrekkelijke Britse gentleman en zegt volmondig ‘ja’ wanneer hij haar en haar mama ‘s avonds mee uit eten vraagt. Het wordt een culinaire, grappige én romantische avond om nooit te vergeten. Eentje die nog tot in de vroege uurtjes duurt, maar na een romantische kus à la ‘The Notebook’ – ja, in de regen! – eindigt op een sisser. Nour moet nog geen dag later weer het vliegtuig opstappen richting haar thuisstad Tel Aviv en Trev en al zijn charmes achterlaten. Of niet? Trev doet het onmogelijke en gaat net voordat Nour aan boord stapt, amper 48 uur na hun eerste ontmoeting, op één knie zitten. Zegt Nour voor een tweede keer volmondig ja of laat ze Trev achter?

Favoriete quote


‘Maar wat is er beter dan thuiskomen? Liefde. Liefde gaat overal mee naartoe. Je hoeft het niet in te checken. Niet achter te laten. Liefde laat je nooit alleen. Het is je thuis. Waar je ook bent.’

Waarom moet je ‘m absoluut lezen?


‘All in’ is veel meer dan een cheesy roman waarvan je er al duizend-en-een in de kast hebt staan. Neen, het verhaal doet je, zoals Ron Simpson belooft, geloven in de wáre liefde en alleen dat is al een kunst op zich. Meer zelfs: je zal er maar geen genoeg van krijgen. Je leest het in één ruk uit en het geeft je na afloop niet alleen zin in een pakje friet – wait and read – maar ook in een stevige knuffel met je lief, avondje stappen met je beste vriendinnen of misschien zelfs in die ene date waar je – let’s be honest – toch al lang geen goed oog meer op had. Het is een liefdesverhaal waar zelfs de meest dromerige roman van Nicholas Sparks niet aan kan tippen, of toch als het op geloofwaardigheid én tederheid aankomt. Een aanrader van formaat!

‘All in’ van Ron Simpson, € 15 bij Bol.com.


Meer must-reads: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '