Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

De boekenwurmvariant van de kerstfilm!

7 boeken die je in de stemming brengen voor kerst

Annelies Hart

Er viel al sneeuw, de kerstmarkten draaien op volle toeren en bomen staan te blinken in de huiskamers. Kerst komt er snel aan! Als je nog wat tijd hebt om met wat boeken gezellig in de zetel te kruipen, kunnen het dus al even goed een kerst(luister)boeken zijn.

Versier me voor kerst – Kaat De Kock

Versier me voor kerst - Kaat De Kock

Versier me voor kerst – Kaat De Kock

€ 9,99 – 12,95 (luisterboek)  –  Lind & Co

Lore heeft haar eerste baan te pakken als secretaresse bij een bedrijf. Het is niet haar droomjob, maar dat verandert wanneer ze samen met haar knappe collega Viktor het kerstfeestje mag organiseren. Tot de barista van haar favoriete koffiebar Lore waarschuwt voor Viktor. Is het waar wat hij zegt of wil hij Lore voor zichzelf?

Verkrijgbaar als e-book of luisterboek. Vanaf 25 december in zijn geheel, en tot dan elke dag een stukje op Storytel.

Bestel hier

Langste. Kerst. Ooit. – Lisette Jonkman

Langste. Kerst. Ooit. - Lisette Jonkman

Langste. Kerst. Ooit. – Lisette Jonkman

€ 20,99  –  Luitingh Sijthoff

Noëlle is gek op kerst. Ieder jaar op eerste kerstdag organiseert ze een diner voor een select groepje vrienden en familie. Steevast valt ze op kerstavond in slaap met de wens dat het elke dag kerst was.

Alleen gaat deze keer alles fout. Maar dan ook echt álles. Haar dure kristallen glazen sneuvelen, de stroom valt uit, een servet vliegt in de hens, de vliezen van haar hoogzwangere zus breken tijdens het hoofdgerecht, haar ouders halen herinneringen op aan Noëlles ex en tot overmaat van ramp neemt haar broer een onverwachte gast mee. Als Noëlle ’s avonds eindelijk in bed ligt, is ze opgelucht dat het niet écht elke dag kerst is.

Bestel hier

Kerstmis in het Cupcake Café

Kerstmis in het Cupcake Café

Kerstmis in het Cupcake Café

€ 20,99  –  Luitingh-Sijthoff

Kerstmis in het Cupcake Café is het tweede deel in de Cupcake Café-serie van Jenny Colgan. Issy Randall, de trotse eigenaar van het Cupcake Café, is verliefd en gelukkiger dan ooit. Haar nieuwe bedrijf bloeit en ze is omringd door goede vrienden, ook al zijn haar collega’s Pearl en Caroline niet zo optimistisch over het komende winterseizoen. Issy is ervan overtuigd dat alles gaat lukken en iedereen een fijne kerst zal hebben, maar wanneer haar vriend Austin een baan krijgt aangeboden in New York en de kerstdrukte in het café – met de toegenomen vraag naar haar verrukkelijke creaties – zijn tol begint te eisen, moet Issy beslissen wat haar het dierbaarst is. In december zal Issy moeten vertrouwen op al haar moed, optimisme en bakkunsten om iedereen op de een of andere manier een vrolijk kerstfeest te bezorgen.
Bestel hier

De mooiste tijd van het jaar – Jenny Bayliss

De mooiste tijd van het jaar - Jenny Bayliss

De mooiste tijd van het jaar – Jenny Bayliss

€ 20,99  –  Luitingh-Sijthoff

Annie heeft het allemaal: een succesvol restaurant, twee lieve volwassen zonen en een liefhebbende echtgenoot. Kras dat laatste maar door… Een echtgenoot die het te druk heeft met andere vrouwen. Wanneer ze hem op heterdaad betrapt met zijn nieuwste liefje van de maand, besluit ze haar oude leven achter zich te laten. Annie verhuist naar een strandhuis in een klein dorpje aan de ruige kustlijn van Kent. De dorpsgemeenschap is excentriek maar hecht, en Annie wordt meegesleurd in hun traditionele feestvieringen, van het snijden van pompoenen tot vreugdevuren op het strand. De enige vervelende dingen (of eigenlijk mannen) in haar leven zijn John, de ruige maar totaal onredelijke neef van de eigenaar die zijn eigen agenda voor het strandhuis heeft, en haar ex, die alles op alles zet om haar terug te winnen. Annie kan niet eeuwig voor haar problemen wegrennen. Zal ze haar eerste liefde een tweede kans geven? Of gaat ze verder met haar nieuwe leven?

Bestel hier

Een kerst om te kussen – Alison Cochrun

Een kerst om te kussen - Alison Cochrun

Een kerst om te kussen – Alison Cochrun

€ 18  –  VBK Media

Ellie heeft het perfecte leven: ze is gelukkig, heeft een droombaan en op kerstavond een ontmoeting met haar droomvrouw. Maar helaas… Na een onenightstand en haar ontslag weet Ellie niet meer wat te doen. Ze gaat werken in een café en valt al snel in een sleur. Totdat Andrew, de eigenaar, haar een aanzoek doet voor een verstandshuwelijk om zo Ellies financiële en Andrews familieproblemen op te lossen. De familieproblemen beginnen hier echter pas voor Ellie wanneer ze erachter komt dat haar droomvrouw Andrews zus is! Dat wordt een awkward kerstdiner…

Bestel hier

Stargate – Ingvild H. RishØI

Stargate - Ingvild H. RishØI

Stargate – Ingvild H. RishØI

€ 22,50  –  Uitgeverij Koppernik Bv

Ronja, haar grote zus Melissa en haar vader wonen in Tøyen, een volksbuurt in Oslo. Kerstmis staat voor de deur en Ronja wil voor het eerst van haar leven een eigen kerstboom. Haar vader, die te vaak en te veel drinkt, is net weer zijn baan kwijt. Met de hulp van een vriend, de conciërge, bezorgt Ronja hem een baan op de kerstbomenmarkt. Een paar dagen lang lijkt alles goed te komen: haar vader blijft nuchter, er is fatsoenlijk eten en misschien komen er zelfs kerstcadeautjes aan. Maar als hij weer begint te drinken, lijkt een gelukzalige kerst in gevaar te komen. Melissa ziet geen andere keuze dan het over te nemen op de kerstbomenmarkt en Ronja helpt haar zo goed als ze kan. Het werk is loodzwaar, de baas is streng en het is ijskoud. Maar er zijn ook drie wijzen, een ster en een magisch bos…
Bestel hier

De deal van je leven – Fredrik Backman

De deal van je leven - Fredrik Backman

De deal van je leven – Fredrik Backman

€ 8,99

Een man die zijn hele leven alleen maar aan succes en geld heeft gedacht blijkt ernstig ziek. In het ziekenhuis ontmoet hij een vijfjarig meisje dat zijn leven voor altijd zal veranderen. Ze is een slimme meid – slim genoeg om te weten dat ze de tumor in haar lichaam niet zal kunnen verslaan door de hele dag met haar kleurpotloden tekeningen te maken. Maar het lijkt de volwassenen in haar leven gelukkig te maken, dus blijft ze het doen.

Op kerstavond kijkt de man terug op zijn leven: zijn successen in het bedrijfsleven, zijn falen als ouder, zijn spijt over wat er gebeurd is in het verleden, zijn hoop voor de toekomst. Nu, op deze koude winternacht, krijgt hij een onverwachte kans om iets opmerkelijks te doen, iets wat grote gevolgen zal hebben voor het vijfjarige meisje. Maar voordat hij de deal van zijn leven kan maken, moet hij erachter komen wat zijn eigen leven werkelijk waard is geweest.

Bestel hier

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '