Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

We trekken de goede vibes door tot de boekenkast.

7 boeken die je de Blue Monday-blues doen vergeten

Annelies Hart

Maandag mocht dan wel Blue Monday zijn, maar bij Flair gaan we daar lekker tegenin met ons Happy Pink Issue deze week. Die goede vibes trekken we dan ook overal door, zelfs tot in de boeken. Deze romans laten je zonder twijfelen met een glimlach op je gezicht achter.

De moordclub (op donderdag)-reeks

De moordclub (op donderdag)-reeks

De moordclub (op donderdag)-reeks

€ 12,50  –  Cargo

Waarover gaat het? In een prettig en rustig bejaardentehuis vormen vier bewoners een onwaarschijnlijk clubje. Een keer per week, op de donderdag, ontmoeten ze elkaar om onopgeloste moorden te onderzoeken. Als een vastgoedontwikkelaar uit het nabijgelegen stadje wordt vermoord komt ‘de moordclub’ in actie; het is hun eerste grote zaak. Tot hun verbazing lijkt de moord alles te maken te hebben met hun eigen verzorgingshuis. De vier vrienden mogen dan wel behoorlijk op leeftijd zijn, ze hebben allemaal meer dan genoeg levenservaring. Maar zijn ze nog in staat om een moordenaar te vinden voor hij weer toeslaat?

Bestel hier

Angstige mensen – Fredrik Backman

Angstige mensen - Fredrik Backman

Angstige mensen – Fredrik Backman

€ 10,99  –  Volt

Waarover gaat het? Het bezoeken van een open huis is meestal geen kwestie van leven of dood, maar het wordt precies dat wanneer een bankrover na een mislukte overval een appartement binnenvalt waar op dat moment een bezichtiging plaatsvindt. Onder de aanwezigen bevinden zich onder anderen een zevenentachtigjarige vrouw die lang genoeg heeft geleefd om niet bang te worden als ze wordt bedreigd met een pistool, een jong stel dat op het punt staat voor het eerst een kind te krijgen, maar het over niets eens lijkt te kunnen worden, en een mysterieuze man die zich heeft opgesloten in het toilet. Tijdens deze bezichtiging die ineens een gijzeling is geworden leren de aanwezigen elkaar steeds beter kennen en onthullen ze tegen wil en dank verrassende waarheden over zichzelf. Ieder van hen heeft een leven met verdrietige momenten, pijnlijke herinneringen, geheimen voor hun naasten en passies waar ze zich voor schamen. Als de gijzelaars na enige tijd worden vrijgelaten maar de politie de gijzelnemer niet in het appartement aantreft, vormt dat het begin van een serie verwarrende verhoren, waarin niemand lijkt te kunnen uitleggen wat er in het appartement is gebeurd.

Bestel hier

De B&B-reeks – Kaat De Kock

De B&B-reeks - Kaat De Kock

De B&B-reeks – Kaat De Kock

€ 15  –  Hamley Books

Waarover gaat het? Hanne is een twintiger die in een klein appartementje in de stad woont en probeert rond te komen van het loon dat ze verdient met een job waar ze een hekel aan heeft. Dan krijgt ze te horen dat ze een vakantiehuis in de Ardennen heeft geërfd. Als het ‘vakantiehuis’ een grote villa met gigantische tuin blijkt te zijn, heeft ze geen idee wat ze met zo’n huis aan moet. Tot haar moeder haar ervan weet te overtuigen om een bed and breakfast te beginnen. Samen trekken ze naar de Ardennen en proberen ze een nieuw leven én een zaak op te bouwen. Maar niet iedereen ziet hen even graag komen. Hanne doet er alles aan om het respect van de plaatselijke bewoners en vooral dan van die héél knappe klusjesman te winnen.

Bestel hier

Ik ben Eleanor Oliphant – Gail Honeyman

Ik ben Eleanor Oliphant - Gail Honeyman

Ik ben Eleanor Oliphant – Gail Honeyman

€ 15  –  Cargo

Waarover gaat het? Eleanor Oliphant heeft haar leven vrij goed onder controle. Ze draagt elke dag dezelfde kleren, eet elke dag dezelfde maaltijd, en koopt elk weekend twee flessen wodka. Met Eleanor Oliphant gaat eigenlijk alles goed. Haar zorgvuldig gestructureerde leven loopt op rolletjes en ze mist niks. Of althans, soms (best wel vaak eigenlijk) is ze eenzaam en zou ze gelukkig willen zijn.

Als Eleanor op een dag samen met een collega een oudere man helpt die gevallen is, verandert haar hele leven onverwachts. De muren die haar al zo lang beschermen verdwijnen als sneeuw voor de zon, en ze zal voor het eerst de confrontatie met haar angsten en twijfels aan moeten gaan. Want Eleanor Oliphant weet misschien wel hoe ze moet functioneren, maar ze heeft geen idee hoe ze moet leven.
Bestel hier

Rood, wit & koningsblauw – Casey Mcquiston

Rood, wit & koningsblauw - Casey Mcquiston

Rood, wit & koningsblauw – Casey Mcquiston

€ 15  –  Z&K

Waarover gaat het? Deze heerlijke romcom gaat over Alex, zoon van de Amerikaanse president, en Henry, Britse prins. Meteen zodra zijn moeder wordt verkozen tot president, wordt Alex Claremont-Diaz gebombardeerd tot Amerikaanse royalty: hij is knap, charismatisch en nog intelligent ook. Het publiek vreet hem op. Eén probleempje: Alex ligt in de clinch met een échte prins, Henry, aan de andere kant van de grote plas. En als de tabloids daar lucht van krijgen, worden Alex en Henry gedwongen om te doen alsof ze het goed hebben gemaakt. Maar wat begint als een nepvriendschap, groeit uit tot iets diepers en veel gevaarlijkers. Kan liefde de wereld redden?

Bestel hier

Op zoek naar Ida – Nathalie le Blanc

Op zoek naar Ida - Nathalie le Blanc

Op zoek naar Ida – Nathalie le Blanc

€ 22  –  Pelckmans

Waarover gaat het? ‘Dit is Ida. Herken jij de vrouw op dit schilderij? Dan willen wij graag van jou horen.’ Op de televisie ziet Cato het beeld van een jonge vrouw voor een raam waar zonlicht doorstroomt. De zoon van wereldvermaard schilder Alexander Halow vertelt in een talkshow dat hij op zoek is naar het model dat zijn vader decennia geleden schilderde. En ja, Cato en haar familie kennen dat beeld, want ze hebben een foto van hun mémé Ida die exact lijkt op het schilderij. Op een vergadering in het Brusselse museum, waar de onlangs overleden Halow binnenkort een overzichtstentoonstelling heeft, leert Cato naast de interessante directeur Toon ook de knappe Rik kennen, die zijn eigen link met het schilderij claimt. De zoektocht naar Ida gooit Cato’s leven overhoop en niet alleen omdat haar familie misschien een meesterwerk in handen krijgt.

Bestel hier

In een ander leven... – Taylor Jenkins Reid

In een ander leven... - Taylor Jenkins Reid

In een ander leven... – Taylor Jenkins Reid

€ 18,85  –  Ambo|Anthos

Waarover gaat het? In een ander leven van Taylor Jenkins Reid gaat over het lot en ware liefde. Wanneer haar beste vriendin tijdens een avondje uit op het punt staat naar huis te gaan, heeft de 29-jarige Hannah de keuze: ga ik met haar mee of blijf ik nog even dansen met Ethan? De rest van Hannahs leven wordt bepaald door dat ene moment. In afwisselende hoofdstukken lees je wat er gebeurt als ze blijft én wat er gebeurt als ze weggaat. Beide keuzes hebben een verrassende afloop. In een ander leven van Taylor Jenkins Reid is een romcom in boekvorm.

Bestel hier

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '