Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Het weer mag ons dan wel in de steek laten, de boekenwereld doet dat niet!

7 nieuwe boeken die je door de aprilse grillen zullen loodsen

Annelies Hart

Sneeuw, regen, veel wolken en koude: de maand april heeft ons tot nu toe nog niet echt aangespoord om naar buiten te gaan. Als je het volledige twee seizoen van ‘Bridgerton’ al uitgekeken hebt en niet weet wat nu te doen, kan je één (of meerdere) van deze nieuwe boeken bestellen. Ze loodsen je vast door de aprilse grillen.

F*ck it, maandag start ik écht – Celien Rombouts

F*ck it, maandag start ik écht - Celien Rombouts

F*ck it, maandag start ik écht – Celien Rombouts

€ 22,50  –  Pelckmans

Waarover gaat het? Celien Rombouts is al lang geen onbekende meer. De jonge vrouw heeft namelijk met Healthy Habits op Instagram een grote community opgebouwd die strijdt tegen de dieetcultuur. Met dit anti-dieetboek leer je opnieuw naar jezelf te luisteren. Alles wat je hebt meegekregen aan regeltjes over eten gooien we overboord, met maar één doel voor ogen: intunen op de signalen van je lijf. Waarin jij gaat leren van jezelf te houden en je lichaam, misschien wel voor het eerst sinds je kind was, je beste vriend wordt.

Genre: non-fictie

Beschikbaar vanaf 13 april.

Bestel hier

Klopjacht – James Patterson

Klopjacht - James Patterson

Klopjacht – James Patterson

€ 21,99  –  Cargo

Waarover gaat het? De vrienden Alex Cross en John Sampson staan op het punt om samen de ruige wildernis van Montana in te trekken als ze worden opgeroepen bij een moordzaak in Washington. M, de mysterieuze moordenaar die Cross al jaren achtervolgt, is weer opgedoken en lijkt ongrijpbaarder dan ooit. Het spoor leidt ze dieper de wildernis in, waar Cross en Sampson als opgejaagd wild hun krachten moeten bundelen, en hun overlevingsdrang moeten inzetten.

Genre: misdaadroman

Beschikbaar vanaf 28 april.

Bestel hier

Santé – Isabeau Sas

Santé - Isabeau Sas

Santé – Isabeau Sas

€ 24,99  –  Borgerhoff & Lamberigts

Waarover gaat het? Een wijntje, iemand? Wijn is het mooiste product van de wereld, maar zeker niet het makkelijkste. Daarom schreef Isabeau Sas, een winegeek met passie voor geweldige en betaalbare wijnen, Santé, een toegankelijke en leerrijke must-read voor iedere wijnliefhebber. Zonder enige vorm van snobisme en in simpele bewoordingen transformeert dit boek jou in 30 dagen van een wijnleek tot een wijngeek.

Genre: non-fictie

Beschikbaar vanaf 11 april.

Bestel hier

De boekwinkel vol liefde – Susan Wiggs

De boekwinkel vol liefde - Susan Wiggs

De boekwinkel vol liefde – Susan Wiggs

€ 16,99  –  Harpercollins

Waarover gaat het? Natalie Harper lijkt alles te hebben: een baan, een huis en een vaste relatie. Toch is ze niet echt gelukkig. Maar voor ze tijd heeft om uit te zoeken waarom dat zo is, verliest ze door een tragisch ongeluk haar verloofde én haar moeder. Daar zit ze dan, opgezadeld met een erfenis van torenhoge schulden, een noodlijdende boekwinkel in San Francisco en de zorg voor haar dementerende opa. Maar net wanneer het haar allemaal te veel dreigt te worden, staat de aantrekkelijke Peter Gallagher op de stoep met de mededeling dat hij door haar moeder is ingehuurd om te komen klussen.

Genre: romantische fictie

Beschikbaar vanaf 20 april.

Bestel hier

Mungo – Douglas Stuart

Mungo - Douglas Stuart

Mungo – Douglas Stuart

€ 24,99  –  Nieuw Amsterdam

Waarover gaat het? De protestantse Mungo en de katholieke James leven in de hypermannelijke en gevaarlijke buitenwijken van Glasgow. Ze zouden vijanden moeten zijn maar hun vriendschap verandert langzaam in liefde. Mungo moet er alles aan doen deze ware liefde geheim te houden – met name voor zijn oudere broer Hamish, een meedogenloze bendeleider. Dan stuurt Mungo’s moeder hem met twee onbekenden op een kampeertrip die zijn leven voorgoed verandert. Vindt hij de moed en de kracht terug te keren en is er een toekomst voor Mungo met James?

Genre: fictie

Beschikbaar vanaf 7 april.

Bestel hier

Dodenmarkt – Christian de Coninck

Dodenmarkt - Christian de Coninck

Dodenmarkt – Christian de Coninck

€ 21,99  –  Houtekiet

Waarover gaat het? Het is rustig in Brussel, tot op een ochtend een grote plas bloed wordt ontdekt op de Grote Markt. Niemand weet wat er gebeurd is. Cyriel De Cruyenaere wordt belast met het onderzoek, maar al snel moet hij een man ondervragen die zijn vrouw heeft vermoord. Ondertussen doet een vrouw aangifte van de verdwijning van haar zoon. Het onderzoek komt in handen van hoofdcommissaris Pynaert en snel blijkt dat er nog verdwijningen zijn. Wat is er aan de hand? En wat met de plas bloed?

Genre: misdaadroman

Beschikbaar vanaf 26 april.

Bestel hier

Biografie van de baarmoeder – Marlies Bongers en Corien van Zweden

Biografie van de baarmoeder -  Marlies Bongers en Corien van Zweden

Biografie van de baarmoeder – Marlies Bongers en Corien van Zweden

€ 22,50  –  de Arbeiderspers

Waarover gaat het? Baarmoeders kunnen baren. Maar er is nog zoveel meer. Wat weten we over dat ingenieuze, peervormige orgaan dat vaak als belangrijk wordt gezien voor de identiteit van vrouwen? Die speciale spier die pas na twaalf levensjaren van zich doet spreken door de eerste menstruatiecyclus op touw te zetten. Die daar ongeveer veertig jaar maandelijks, onverdroten mee doorgaat, met als enige pauze de periode van een enkele zwangerschap. Om vervolgens het hele circus met de nodige tamtam weer af te bouwen. Gynaecoloog Marlies Bongers en schrijver Corien van Zweden schrijven het complete verhaal van dit bewierookte, verafschuwde en lang niet altijd begrepen orgaan.

Genre: non-fictie
Beschikbaar vanaf 19 april.
Bestel hier

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '