Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Foto links: Caromama

Shana beviel in december van regenboogkindje Basil.

BABYB(R)ABBELS – Shana (26): ‘Ik had de mooiste onderwaterbevalling ooit’

En plots sta je daar, met een kind in je armen. Van een kinderwens tot het moederschap: een kind op de wereld zetten is één grote rollercoaster. Shana (26) en Jonathan (30) verwelkomden hun regenboogkindje Basil in december via een onderwaterbevalling.

In december werden Shana (26) en Jonathan (30) voor het eerst mama en papa van Basil, een regenboogkindje (kindje dat na een sterrenkindje geboren wordt, red.). ‘De eerste maanden waren we erg onzeker. Telkens zat de schrik erin om ons kindje opnieuw te verliezen, hopend dat het dit keer toch niet fout zou lopen. Wanneer we eindelijk wat zekerheid hadden dat onze baby het goed stelde, kon het genieten pas echt beginnen: mijn zwangerschap was een droom. Het gevoel van leven dat in mij groeide, het is zoiets moois. Zijn eerste schopje zal ik nooit vergeten. We hadden geluk, want Jonathan had onze kleine Basil ook meteen gevoeld.’

Vrouwelijke kracht


‘Op 18 december 2019 mocht ik de (voor mij toch) mooiste onderwaterbevalling meemaken. Puur op vrouwelijke kracht en geloof in mijn eigen lichaam heb ik onze kleine Basil naar buiten geademd. Het was eigenlijk niet mijn plan om in bad te bevallen. Ik wou graag in bad om de weeën op te vangen en merkte al snel dat ik in het warme water volledig kon ontspannen. Opeens ging het zo snel! Diep vanbinnen wist ik wat me te doen stond en had ik ook geen schrik voor de bevalling. Vooral Jonathan verbaasde me: hij was mijn steun en toeverlaat, zo kalm en wist precies wat hij moest doen om samen met mij de pijn op te vangen. Achteraf bekeken had ik het niet anders gewild. Ik ben zo dankbaar dat ik deze wonderlijke gebeurtenis voor altijd heb kunnen vastleggen op beeld dankzij mijn geboortefotografe. Als vrouw beleef je je bevalling heel intens, maar wat er rondom je gebeurt, gaat wat verloren. Dat dit nu ook op beeld staat, brengt zoveel mooie herinneringen terug.’

Puur op vrouwelijke kracht en geloof in mijn eigen lichaam heb ik Basil naar buiten geademd.


‘Ik herinner me dat de eerste weken nogal overweldigend waren. Zoveel emoties, zoveel liefde. Ook was de kraamperiode vooral een tijd om elkaar te leren kennen. Het was af en toe wat zoeken, maar we volgden vooral ons gevoel. Naarmate de maanden vorderen, groeit deze pure liefde voor je kindje alleen maar. Je geniet van alle kleine dingen: een lachje, nieuw geluidje, nieuwe dingen die ze kunnen… En net dat vind ik zo mooi aan het mama zijn, Basil laat ons zien wat echt belangrijk is en brengt zoveel geluk in huis. Hij is oprecht het mooiste wat ons overkomen is.’

Zwangerschapsaankondiging

Zwangerschapsaankondiging

In juni vorig jaar gingen we op babymoon, de laatste keer op reis voordat de baby er was. Nog een laatste keer genieten met ons tweetjes, terwijl onze kleine man nog lekker knus in mijn buik zat. Met de woorden ‘Het is te mooi om waar te zijn, maar het is waar en dat is het mooiste’ stuurden we deze foto de wijde wereld in! Het hoogtepunt van onze reis: de bekendmaking van onze zwangerschap.

Gender reveal

Om het geslacht van de baby bekend te maken, organiseerden we een gender reveal party voor familie en vrienden! Enkel Jonathan wist het geslacht van de baby en heeft dit ook goed geheim kunnen houden. Het gevoel toen we te weten kwamen dat het een jongetje werd, was onbeschrijflijk! 

Zwangerschapsshoot

Zwangerschapsshoot

Als verrassing voor mijn verjaardag had ik een geboortereportage van fotograaf en doula Caromama cadeau gekregen. Super blij was ik hiermee! Als leuke extra kregen we er nog een zwangerschapsshoot bovenop. Een super mooi aandenken samen met Jonathan, aan één van de mooiste periodes uit ons leven.

Zwangere buik

Zwangerschapsshoot

Op deze foto was ik ondertussen al 37 weken zwanger. Ik vond het leuk om mijn telkens groeiende buik vast te leggen op foto. Ook nu kijk ik daar nog graag naar terug. 

Steun en toeverlaat

Onderwaterbevalling

Ik voelde het al tijdens de zwangerschap: een betere papa voor Basil bestaat er niet. Hoe Jonathan steeds zo bezorgd en zorgzaam was tijdens de zwangerschap. Ik had zoveel steun aan hem. Ook nadat Basil geboren was, hielp hij hem aanhappen tijdens de borstvoeding, ververste hij de luiers, bleef hij telkens rustig en kwam met goede raad. Deze liefdevolle foto spreekt voor zich.

Geboortefoto

Onderwaterbevalling

Daar was hij dan, onze kleine lieve Basil! Na een vlotte bevalling konden we hem in onze armen sluiten. Zo’n mooi moment. Het begin van ons avontuur samen.

Newbornshoot

Newbornshoot

Wanneer Basil een weekje oud was, hebben we een newbornshoot gedaan bij Julie Matthys Photography. Basil was erg onder de indruk, want hij lag de hele tijd rond te kijken. Ook grappig: hij had zichzelf ondergeplast tijdens de shoot. Herinneringen om nooit te vergeten!

Geboortesuiker

De geboortesuiker hebben we volledig zelf gemaakt. We kozen voor een flesje gin, suikerbonen, een zeepje en lolly’s voor de kindjes. Daarnaast maakte ik ook nog zelf koekjes met de naam van Basil erin. Het idee was ‘less is more‘ en we zijn heel blij met het uiteindelijke resultaat.

De mannen

Papa en zoon

Telkens wanneer ik Jonathan met Basil bezig zie, loopt mijn hart over van liefde. Het is zo mooi om te zien hoe de band tussen hun twee zo sterk is. Als ik in het weekend moet werken, zorgt Jonathan voor Basil, van patatjes tot verse luier. Hij is ervoor gemaakt om papa te zijn en Basil kan zich geen betere papa wensen!

Mama

Mama en zoon

Basil heeft me een nieuwe naam gegeven: ‘MAMA’. Eentje die meer zorgzamer, hoopvoller en liefdevoller is. En zelfs al geef ik hem mijn lichaam, tijd, slaap, dagen en nachten... Ik weet dat het het waard is, dat het betekenisvol is en dat deze kleine momentjes geen kleine momentjes zijn, maar net de grote. Mama zijn is een van de meest overweldigende dingen die ik ooit deed, maar het is ook het beste.

Foto’s: eigen foto’s, Caromama en Julie Matthys Photography


Wil je zelf ook vertellen over jouw ervaringen rond bevallen en het moederschap? Lees hier hoe je je kandidaat kan stellen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '