Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Kimberly en Luda moesten uiteindelijk beroep doen op de wetenschap om een kindje te krijgen, maar dromen nog steeds van een groot gezin.

BABYB(R)ABBELS – Kimberly (26): ‘Het is zo’n gek gevoel om je kindje voor de eerste keer in je armen te hebben’

En plots sta je daar, met een kind in je armen. Van een kinderwens tot het moederschap: een kind op de wereld zetten is één grote rollercoaster. Kimberly en Luda moesten uiteindelijk beroep doen op de wetenschap om dat kindje te krijgen, maar dromen nog steeds van een groot gezin.

Kimberly (26) en Luda (30) mochten in februari 2019 hun dochtertje Néla (16 maanden) verwelkomen. ‘Ik kwam de naam tegen op Instagram en ik was meteen verkocht. Kort, speels en origineel’, vertelt Kimberly.

Hulp van de wetenschap


‘Onze weg naar een zwangerschap verliep jammer genoeg niet van een leien dakje. We hebben lang moeten proberen om uiteindelijk toch de hulp van de wetenschap in te roepen. Op deze manier ging het gelukkig wel heel vlot en waren we meteen zwanger. Ik had een vlotte zwangerschap zonder complicaties. Alleen de eerste maanden had ik wel last van misselijkheid en vermoeidheid. Het geslacht maakten we bekend via een gender reveal in de tuin van mijn schoonouders. Wij wisten het geslacht al omdat we te nieuwsgierig waren, maar het was dus een verrassing voor onze familie en vrienden. Ik droomde altijd van een meisje en die droom kwam dus uit. Mijn twee beste vriendinnen organiseerden ook nog een super leuke babyshower die ik nooit zal vergeten! Ik ben nogal moeilijk te verrassen, dus toen mijn vriend me ineens wou meenemen om te gaan ontbijten – terwijl hij me nooit op een date vraagt -, had ik het meteen door. Maar dan nog was ik wel verrast door hoe ze het gedecoreerd hadden en de moeite die mijn vriendinnen erin gestoken hadden.’

‘Néla leek wel comfortabel te zitten in mijn buik, want pas tien dagen na de uitgerekende datum besloot ze ter wereld te komen. Ik herinner het me nog alsof het gisteren was. ’s Ochtends werd ik rond 5 uur wakker met krampen, niet goed wetende of het nu zou beginnen. Gelukkig moest ik die ochtend ook op controle in het ziekenhuis en daar bevestigden ze dat ik effectief weeën had. Blijkbaar liep ik al een paar dagen rond met ongeveer 4 centimeter ontsluiting.

Blijkbaar liep ik al een paar dagen rond met 4 centimeter ontsluiting.


Toch werd ik terug naar huis gestuurd, maar terwijl ik met mijn vriend boodschappen aan het doen was, werden de weeën steeds intenser om in de namiddag weer volledig stil te vallen. Super frustrerend! Nog diezelfde avond begon het opnieuw en zijn we rond middernacht uiteindelijk naar het ziekenhuis vertrokken, waar ook mijn vliezen zijn gebroken. Ik kreeg een epidurale en na een uurtje bleek ik al tien centimeter ontsluiting te hebben. Om 5u45 werd Néla geboren. Het is zo’n gek gevoel om je kindje voor de eerste keer in je armen te hebben. En zoals het cliché luidt: eenmaal in je armen ben je alle pijn direct vergeten.’

Waardevolle band


‘Mama zijn is voor mij het allermooiste, maar tegelijk ook meest intense gevoel op aarde. De verantwoordelijkheid die je voelt en weten dat Néla mij nodig heeft, is zo mooi en geeft zo veel voldoening. Wat niet wil zeggen dat de eerste weken niet slopend waren. Ik ben nog nooit zo vermoeid geweest in mijn hele leven! Maar stilletjesaan leer je elkaar kennen en weet je wat werkt voor jou en je kindje. Je bouwt een band op die tot op vandaag zo sterk en waardevol is en aan niks anders kan tippen. Het moederschap heeft mij in zekere zin veranderd omdat ik bijvoorbeeld geleerd heb te relativeren en minder perfectionistisch te zijn. Je kan niet én moeder zijn én een perfect opgeruimd huis hebben én alle wasmanden leeg… Niet met een newborn, en niet met een dochter van 16 maanden.’

Mama zijn is voor mij het allermooiste en tegelijk meest intense gevoel op aarde.


‘Het leukste aan mama zijn, zijn ongetwijfeld de kusjes en knuffels die je krijgt, dat gevoel van eindeloze liefde. De eerste mijlpalen mogen meemaken en zó trots zijn op je kleintje: dat is het allermooiste. Ik zou Néla niet meer kunnen missen en we kunnen niet wachten om nog meer broertjes en zusjes op deze wereld te zetten en samen een groot gezin te vormen. Néla gaat zo’n flinke grote zus zijn. Wij tegen de wereld!’

Zwangere buik

Op het einde van mijn zwangerschap plande ik een shoot bij Liesanne De Beenhouwer. Het moment dat ik wist dat ik zwanger was, wist ik dat ik een zwangerschapsshoot zou doen. Ik moest alleen nog uitzoeken bij wie. Via een van mijn collega’s kwam ik bij Liesanne terecht. Het was een heel fijne ervaring en ze stelde me enorm op mijn gemak. Ik ben zo blij met deze mooie herinneringen. Zeker een aanrader!

Gender reveal

Het geslacht maakten we bekend via een gender reveal in de tuin van mijn schoonouders. Wij wisten het geslacht al omdat we te nieuwsgierig waren, maar het was dus een verrassing voor onze familie en vrienden. Ik droomde altijd van een meisje en die droom kwam uit.

Geboortekaartje en -suiker

De kaartjes kozen we via de website Kaartje2go en de geboortesuiker heb ik zelf gemaakt met materialen die ik bij AVA kon vinden. Ik ben graag creatief bezig, dus voor mij was het op voorhand al beslist dat ik deze zelf zou maken en daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad.

Welkom, Néla

Daar was ze dan, onze kleine poppemie. Néla: geboren op 26 febuari 2019.

Newbornshoot

Toen Néla twee weekjes oud was, deden we mee aan een wedstrijd bij Capture Moments om een newbornshoot te winnen. Néla won en dit is één van de vele mooie foto’s die die dag gemaakt werden. Het is zo moeilijk om één foto te kiezen uit de reeks, want ze waren allemaal prachtig!

Moederdag

Mijn eerste moederdag met Néla aan mijn zijde. Zo’n speciaal gevoel om dit te mogen meemaken! Mama worden is iets waar ik zo hard naar uitgekeken heb. Deze foto is dan ook zeer speciaal voor mij.

Waterpret

Als ik Néla zou moeten omschrijven dan zou het woordje ‘water’ daar zeker bijhoren. Ze is altijd gelukkig als ze in het water mag spelen. In bad of in het zwembadje kan ze zich helemaal uitleven!

Modelletje

Toen Néla bijna één jaar oud was, werd ze gekozen om te shooten voor JBC. Ik kon niet trotser zijn om haar te zien shinen in de boekjes en op hun website. Tot op vandaag zijn die foto’s nog steeds te vinden en passeren ze regelmatig op hun social media. Dit zijn zulke mooie herinneringen voor later!

Hoera, 1 jaar!

De grootste mijlpaal tot nu toe: één jaar! Een jaar vol mooie momenten samen met ons drietjes, momenten die ik nooit zal vergeten. Deze foto werd gemaakt op haar feestje waar al onze vrienden en familie talrijk aanwezig waren.

Family of 3

Kimberly, Néla en Luda

Dit jaar deden we deze prachtige fotoshoot bij Elien Van Den Brande en wat zijn dit de állermooiste foto’s ooit! Elien heeft ons zo mooi op beeld gezet. Precies zoals we zijn, puur natuur. Deze foto heeft een plekje gekregen boven onze haard.

Foto’s: Liesanne De Beenhouwer, Elien Van Den Brande, eigen foto’s


Wil je zelf ook vertellen over jouw ervaringen rond bevallen en het moederschap? Lees hier hoe je je kandidaat kan stellen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '