Home celebs Zita, de dochter van Koen Wauters, heeft haar allereerste filmrol beet

Zita, de dochter van Koen Wauters, heeft haar allereerste filmrol beet

Al is de film niet echt voor haar jonge fans bedoeld.

Zita Wauters
© Photonews/Pieter-Jan Vanstockstraeten/Photo News

Zita Wauters zal binnenkort te zien zijn in ‘Niet Schieten’, de nieuwe film van Stijn Coninx waarvoor hij zich liet inspireren door de Bende van Nijvel. Iets helemaal anders dan Ketnet Musical Kadanza dus, waarin ze al een hoofdrol speelde. ‘Ik maak mijn debuut op het witte doek als lijk. Best griezelig, hè?’, vertelt de rijzende ster in Story.

Zita Wauters, de 12-jarige dochter van Koen Wauters en Valerie De Booser, is goed op weg om een carrière uit te bouwen in de media. Ze deed al mee in de Ketnet Musical Kadanza en de Samson & Gert Kerstshow, maakt video’s op YouTube voor Ketnet en strikte afgelopen zomer als influencer zelfs een reclamecampagne met Hema. De volgende stap voor Zita is het witte doek. Daarop zal ze te zien zijn als een meisje dat om het leven komt tijdens een schietpartij.

Ik heb wel kriebels in mijn buik.

‘Ik heb nog niet zo veel geacteerd, dus dat maakt het spannend. Ik heb wel kriebels in mijn buik’, lacht Zita in Story. ‘Gelukkig sta ik met heel wat leuke acteurs op de set, zoals Jonas Van Geel en Louis Talpe.’ Die eerste vertolkt in de film de rol van David Van De Steen. David zag zijn hele familie in 1985 als negenjarige jongen vermoord worden door de Bende van Nijvel tijdens een overval op een Delhaize.

Naast Jonas en Louis, zal ook Jan Decleir te zien zijn in ‘Niet Schieten’. Het is de eerste keer sinds ‘Daens’, dé Vlaamse klassieker, dat de 71-jarige acteur nog eens samenwerkt met Stijn Coninx. Decleir kruipt in de huid van Davids opa, die in 1985 wist dat zijn kinderen en kleinkinderen aanwezig waren in de supermarkt tijdens de bewuste overval, en de schoten tot in zijn appartement kon horen. ‘Ik kan geen betere acteur dan hij verzinnen voor die rol. Jan Decleir, dat is gewoon mijn opa’, zegt David.

Lees ook: