Home celebs ZIEN: Kristen Stewart choqueert iedereen op rode loper van Filmfestival van Cannes

ZIEN: Kristen Stewart choqueert iedereen op rode loper van Filmfestival van Cannes

Ze veegt letterlijk haar voeten aan een van de belangrijkste regels.

Photo News

Actrices wordt gevraagd om hoge hakken te dragen op de rode loper van het filmfestival in Cannes. Tomboy Kristen Stewart trok haar daar geen snars van aan. Als protest deed ze haar Louboutins uit en wandelde ze op blote voeten verder.

Actrice Kristen Stewart, die bekend werd als Bella uit de ‘Twilight’-films, staat erom bekend liever een paar hippe sneakers te dragen dan oncomfortabele killerheels. Op vele events verscheen ze op de rode loper in een paar sportschoenen onder haar galajurk in plaats van elegante muiltjes. In Cannes stelt de dresscode duidelijk dat vrouwen hakken móéten dragen. Zo werd een groep vrouwen een paar jaar geleden de toegang tot een film geweigerd omdat ze platte schoenen droegen. Volgens velen is het een belachelijke regel, al houdt iedereen zich er meestal strikt aan.

Blote voeten

Dat was natuurlijk buiten rebel Kristen gerekend. Zij ging naar de première van ‘BlacKkKansman’, de nieuwste film van Spike Lee. Voor het oog van alle fotografen trok zij haar Louboutins – lees: mooie schoenen, maar je kan er niet op lopen – uit en beliep ze de trap op blote voeten. Iets waar de organisatie in Cannes waarschijnlijk niet mee kon lachen, maar waar de aanwezige fotografen van smulden.

Middelvinger

Het was niet de eerste keer dat Kristen de hakken-regel brak in Cannes. In 2016 kwam ze aan op sneakers en toonde ze haar middelvinger aan de fotografen toen ze voor het officiële fotomoment op de rode loper toch haar hakken aantrok. ‘Ik snap dat je galakledij moet dragen, maar niet dat je als vrouw niet mag kiezen tussen hakken of platte schoenen’, zei Kristen toen. ‘Als je mannen niet verplicht om hakken te dragen, kan je dat ook niet van mij vragen.’

Lees ook: