Home celebs Wereld Prematurendag: Hilde De Baerdemaeker deelt oude foto van haar ‘mirakelkindjes, geboren...

Wereld Prematurendag: Hilde De Baerdemaeker deelt oude foto van haar ‘mirakelkindjes, geboren op 30 weken’

'Ooit waren mijn borsten groter dan de hoofdjes van onze tweeling van drie maanden oud', schrijft de actrice bij de foto.

Hilde De Baerdemaeker
© Photo News

17 november is sinds 11 jaar Wereld Prematurendag, een dag waarmee men het bewustzijn rond vroeggeboorte wil verhogen. Want 1 op 10 baby’s wordt prematuur geboren. De tweeling van actrice Hilde De Baerdemaeker kwam in 2010 al na 30 weken ter wereld. ‘Mijn mirakelbaby’s’ noemt ze hen vandaag bij een mooie throwbackfoto op Instagram.

In 2010 beviel Hilde De Baerdemaeker van Marcel en Marilou, maar de eerste maanden met haar tweeling waren allesbehalve zorgeloos. De baby’s werden na 30 weken al geboren en mochten pas na drie maanden in het ziekenhuis naar huis. Ter gelegenheid van Wereld Prematurendag deelt de actrice een foto van een groot geluksmoment na die drie moeilijke maanden: de eerste keer dat de baby’s zelf konden drinken van haar borst.

‘Ooit waren mijn borsten groter dan de hoofdjes van onze tweeling van drie maanden oud’, schrijft de actrice bij de foto. Ze bedankt ook de afdeling neonatologie die destijds zo goed voor haar en de baby’s heeft gezorgd.

View this post on Instagram

#wereldprematurendag2019 Ooit waren mijn borsten groter dan de hoofdjes van onze tweeling van 3 maand oud.. ik was ZO content dat ze eindelijk na 3 maanden zelf konden drinken. Zonder sonde: dan mochten ze eindelijk mee naar huis. Onze kleine mirakel-kindjes… geboren op 30 weken.. #prematuur 3 maanden ziekenhuis: intensieve zorgen in couveuses, alarmpjes, infusen , sondevoeding (mijn afgekolfde melk) en onvoorwaardelijke liefde. Dankbaarheid om de goeie zorgen van de hele neonatale afdeling #uzleuvengasthuisberg #wereldprematurendag2019 #mariloumarcel (..Ik moet er vaak aan denken nu de abortus-grens ter discussie komt te staan.. 12weken-13weken-18weken !? Om toch serieus over na te denken …want ik ken enkel dokters die zich inzetten vóór het léven van die kleine ongeboren mirakeltjes… Hoe voelen die zich in de hele discussie? ) 🤷🏼‍♀️🙏🏼💋♥️ 👶🏼👶🏼♥️

A post shared by Hilde De Baerdemaeker (@hilde_de_baerdemaeker) on

Intussen zijn Marcel en Marilou negen jaar oud en is er aan niets te zien dat ze als baby zo voor hun leven hebben gevochten.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.