Home celebs Siska Schoeters héél openhartig over mama zijn: ‘Kinderen kunnen verschrikkelijk zijn’

Siska Schoeters héél openhartig over mama zijn: ‘Kinderen kunnen verschrikkelijk zijn’

Herkenbaar?

"Het mooiste moment van de dag is toch vaak het moment waarop je je kinderen in bed legt en denkt: Yes! Ik ben voor minstens zeven uur van die kleine fuckers verlost!" Het is een van de straffe maar oprechte uitspraken die Stubru-gezicht Siska Schoeters doet in een interview met De Morgen. De jonge mama toont zo dat ze zich niets aantrekt van het stigma dat nog steeds hangt rond openlijk praten over de minder mooie kanten van het moederschap.

In de Zeno-rubriek 'De 10 waarheden' van De Morgen vertelt Schoeters onverbloemd over haar ervaring als mama van zoontje Lucien (4) en stiefmama van Leon (7) en Martha (11). Dat ze haar kinderen doodgraag ziet, lijdt geen twijfel. Maar de 33-jarige radiopresentatrice geeft zonder schroom toe soms te denken 'Lucien moet nu echt even weg. Niet eventjes maar lang.' Of 'Ik wou dat ik geen kinderen had. Dan kon ik met mijn vrienden een terrasje gaan doen, ladderzat worden en daarna Chinees gaan eten.'

Voor veel jonge mama's zijn dit waarschijnlijk herkenbare struggles, maar ze worden erg zelden uitgesproken. Zelfs Siska's vriend en vader van Lucien, Thomas De Soete, vindt haar woorden hard klinken, maar Schoeters staat achter haar uitspraken. Ze vindt het problematisch dat mama's zulke dingen niet mogen zeggen, omdat het niet goed staat. Wij scharen ons alleszins achter Siska. Zouden we ondertussen niet over zulke zaken moeten kunnen praten, zonder ons te schamen voor onze gevoelens en gedachten? We leven tenslotte in 2015, toch?

Het moederschap kan dan al eens wegen op Siska, op haar Instagrampagina deelt ze vaak kiekjes van de mooie momenten met haar kleine koters. Hoe schattig is little Lucien? Smelt!

 

A photo posted by siskaschoeters (@siskaschoeters) on

 

A photo posted by siskaschoeters (@siskaschoeters) on

Bron: De Morgen

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.