Home celebs SAY WHAT?! Zó veel heeft de bruiloft van prins Harry en Meghan...

SAY WHAT?! Zó veel heeft de bruiloft van prins Harry en Meghan effectief gekost

Het zal je verbazen waaraan het meeste geld besteed werd.

Prins Harry en Meghan Markle
© Reporters

In mei van dit jaar stapten prins Harry en Meghan Markle in het huwelijksbootje. Een belangrijke gebeurtenis voor de Britse koninklijke familie, en daarom werd natuurlijk alles uit de kast gehaald om er een onvergetelijke dag van te maken. Niet heel raar dat er aan die bruiloft dan ook een flink prijskaartje hangt, zo weet The Express.

Van een prachtige jurk over de perfecte locatie tot de gigantische hoeveelheid bloemen: letterlijk álles wat te maken had met de bruiloft van prins Harry en Meghan Markle was tot in de puntjes geregeld. In mei werd er al een schatting van het prijskaartje gemaakt, en die zat er niet ver naast. Het prijskaartje dat effectief aan het sprookjeshuwelijk hing, werd afgeklopt op maar liefst 36 miljoen (!) euro. En dat zou een flink pak meer zijn geweest dan de kosten voor het huwelijk van prins William en Kate Middleton.

Grootste kostenpost

Waar al dat geld aan op is gegaan? De grootste kostenpost zal je verbazen. Alleen de beveiliging zou al 33,7 miljoen euro hebben gekost. Daarvan hebben ze onder meer een figuurlijke ring van staal om Windsor Castle – de trouwlocatie – gemaakt om een eventuele aanslag te voorkomen.

Duurder dan de jurk van Kate

Hoewel er eerst geroepen werd dat Meghans jurk niet meer zou mogen kosten dan die van Kate Middleton, is dat toch nét een tikkeltje anders gelopen. Naast de kosten voor de beveiliging heeft de trouwjurk van Meghan Markle ook meegedragen aan het hoge prijskaartje. Naar verluidt hebben ze er 440.000 euro voor afgetikt, terwijl die van Kate ‘maar’ 282.000 euro kostte. Ook is er behoorlijk wat uitgegeven (260.000 euro) aan een beeld- en geluidinstallatie zodat de gasten buiten Windsor Castle ook konden meegenieten van het sprookje. En oh, er werd ook een miljoen gereserveerd in de stad Windsor om grote schermen, afzethekken en andere gerelateerde zaken van te regelen. Niet mis, dus!

Tekst: Carolien Tsao

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.