Home celebs LIEF: je raadt nooit welke schattige koosnaampjes Meghan Markle en prins Harry...

LIEF: je raadt nooit welke schattige koosnaampjes Meghan Markle en prins Harry voor elkaar hebben

De roodharige prins heeft maar liefst 3 nicknames!

PHOTO NEWS

Ze hoeven hun bed dan wel niet op te dekken elke ochtend of hun schoenen te poetsen, royals zijn ook maar gewone mensen net als wij. Hét bewijs? De leden van de Britse koninklijke familie hebben heel wat – ludieke – koosnaampjes voor elkaar. Te beginnen met die van kersvers echtpaar Meghan Markle (37) en prins Harry (33).

Van Spike tot Potter

Zo weet het Britse magazine Hello! dat prins Harry tijdens de Invictus Games in Toronto naar Meghan Markle verwees als ‘Meg’.

Ook Meghan kort de naam van haar intussen echtgenoot graag af tot eentje met maar één lettergreep. Zij zou Harry bij de nickname ‘Haz’ noemen. Althans volgens haar vriendin en voormalig persagente Gina Nelthorpe-Cowne.

Haz is zeker niet prins Harry’s enige bijnaam. Zo noemen zijn vrienden ‘m ‘Spike’. De roodharige prins zou zelfs vier jaar lang een Facebookaccount hebben gehad onder de naam Spike Wells, maar dat werd in 2012 offline gehad zodra de media er lucht van kreeg. Nadat Harry in 2013 de Harry Potter-studio’s van Warner Bros bezocht, werd hij door z’n maten lange tijd ‘Potter’ genoemd.

Nadat prins Harry de studio’s van Warner Bros bezocht, werd hij door z’n vrienden lange tijd Potter genoemd.

Maar de hertog en hertogin van Sussex zijn heus niet de enige Britse royals met ludieke koosnaampjes. Ontdek in onderstaande galerij hoe Kate Middleton, prins William, koningin Elizabeth en prins George elkaar noemen.

1 / 10
Baby(kins)
Gan Gan
Tungsten
Darling, babe
Gary
Squeak
Wombat
Poppet
Cath
Cabbage
Baby(kins)
Baby(kins)

In 2011 kwam aan het licht dat de Britse krant News of the World heel wat sterren had afgeluisterd via de telefoon, onder wie ook prins William en Kate Middleton. De krant – die na het schandaal werd stopgezet – onthulde dat William zijn toenmalige vriendin weleens ‘baby’ of ‘babykins’ noemt.

Gan Gan
Gan Gan

Tijdens een interview ter ere van de 90ste verjaardag van koningin Elizabeth in 2016 onthulde Kate Middleton dat haar eerste zoon prins George zijn overgrootmoeder aanspreekt met het aandoenlijke ‘Gan Gan’.

Tungsten
Tungsten

Koosnamen zijn naar goede gewoonte lief, maar die van prins Charles voor Meghan Markle is net iets gedurfder. Hij doopte zijn schoondochter namelijk ‘Tungsten’ (wolfraam), naar het sterkste soort metaal op aarde.

Volgens The Daily Mail koos Charles de nickname omdat hij Meghan bewondert voor haar kracht en omdat ze Harry de ruggengraat geeft die hij nodig heeft ‘omdat hij soms een softie kan zijn’.

Darling, babe
Darling, babe

Tijdens de Chelsea Flower Show in 2016 hoorden bijstaanders Kate en William elkaar aanspreken met de klassiekers ‘darling’ en ‘babe’.

Gary
Gary

Het verhaal gaat dat prins William op jonge leeftijd naar ‘Gary’ vroeg nadat hij was gevallen in de tuin van Buckingham Palace. ‘Wie is Gary?’, vroeg een huishoudhulp. ‘Ik ben Gary’, antwoordde Williams grootmoeder Elizabeth nadat ze hem op haar schoot nam. ‘William kan nog niet ‘Granny’ zeggen’.

Squeak
Squeak

Lang voor ze de hertogin van Cambridge werd, noemden vrienden en familie Kate Middleton ‘Squeak’. De nickname komt van Middletons cavia die dezelfde naam had. ‘Er was er eentje dat Pip heette en een ander Squeak omdat mijn zus Pippa heet en ik was Squeak.’

Wombat
Wombat

Nadat William als peuter samen met zijn ouders Australië bezocht, begon wijlen prinses Diana aan haar oudste zoon te refereren als ‘Wombat’. ‘Het was het lokale dier. Ze noemde me niet zo omdat ik op een wombat lijk. Of misschien wel’, lachte William in een interview met NBC in 2007. Vandaag staat William bij het Britse hof bekend als ‘Wills’.

Poppet
Poppet

Toen Kate en William in 2013 hun zoon George voor het eerst voorstelden aan de wereld, hoorde een journalist de kersverse vader zijn echtgenote ‘poppet’ (popje) noemen. Voor George werd geboren, verwees het koppel naar verluidt naar hem als ‘little grape’, oftewel ‘kleine druif’.

Cath
Cath

Prins Harry zou zijn schoonzus Catherine Middleton niet Kate, maar wel Cath noemen.

Cabbage
Cabbage

Zelfs de Queen heeft een nickname. Zo zou prins Philip zijn echtgenote ‘cabbage’ hebben gedoopt. Het zou een afgeleide zijn van het Franse ‘mon petit chou’, wat kan vertaald worden als kool (cabbage, dus) en als soesje.

Nog meer Harry & Meghan: