Home celebs Oprah is het slachtoffer van internetoplichter

Oprah is het slachtoffer van internetoplichter

Hij probeerde onder haar naam onschuldige mensen geld af te troggelen.

Photo News

Oprah Winfrey, een van de grootste tv-iconen aller tijden, kreeg te maken met een oplichter die onder haar naam via sociale media geld van onschuldige mensen probeerde af te troggelen.

Oprah Winfrey staat bovenaan het lijstje van de meest invloedrijke figuren ter wereld. Ze had een populaire talkshow, die 25 jaar lang telkens maar liefst 40 miljoen kijkers trok en in meer dan 100 landen werd uitgezonden. Heel wat mensen beschouwen haar als hun grote voorbeeld en rolmodel. Die positie buitte een sluwe oplichter uit om geld te stelen van haar toegewijde fans.

Bankgegevens

Hij of zij maakte een vals Instagramprofiel aan en plaatste daar een officiële foto bij van de Twitteraccount van Oprah. Zo leek het alsof Oprah eigenaar was van de pagina. De oplichter vroeg om bankgegevens en hoopte zo een aantal onschuldige en goedgelovige fans wat geld lichter te maken.

Kerstboom

Oprah kwam er snel achter en ondernam meteen actie. Ze postte een filmpje op haar échte Twitterpagina en Instagram waarin ze iedereen waarschuwt voor de malafide persoon en waarin ze nadrukkelijk vraagt om zeker geen bankrekeningnummers door te geven. Ze eindigt het filmpje met een vrolijke – muzikale – noot door ons allemaal een gelukkige kerst te wensen. Thanks Oprah! Btw, hebben jullie die gigantische, prachtige kerstboom gezien op de achtergrond?!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.