Home celebs ZIEN: ‘Queer Eye’-lid Jonathan schrijft geschiedenis en schittert op de cover van...

ZIEN: ‘Queer Eye’-lid Jonathan schrijft geschiedenis en schittert op de cover van Cosmopolitan

Jonathan Van Ness Cosmopolitan UK
© Getty

Het Britse magazine Cosmopolitan UK maakt deze week furore, want onze Engelse collega’s besloten om na 35 jaar nog eens een man op hun cover te zetten. De gelukkige? Het ‘Queer Eye’-icoon Jonathan Van Ness (32).

Yeeeees, queen’, we horen het hem zo schreeuwen, en terecht. Ons favoriete ‘Fab 5’-lid schrijft deze week geschiedenis. Hij liet namelijk weten dat er na 35 jaar voor de verandering nog eens een man op de cover van Cosmopolitan mag staan. En niemand die dat beter kan dan Jonathan Van Ness himself.

‘Over the Top’

Hoewel verschillende mediakanalen beweren dat Jonathan de allereerste man ooit is die op de cover van Cosmopolitan staat, moeten wij als ervaringsdeskundigen die bewering ontkrachten. Het is namelijk Boy George die al in 1984 met die titel ging lopen. Sindsdien stond er geen enkele man meer alleen op de cover. In 2012 poseerde wel nog de hele One Direction-bende op de voorkant van het magazine.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het is dus 35 jaar geleden dat er een man alleen op de cover stond. Jonathan kwam eerder dit jaar al eens in het nieuws, nadat hij zijn boekOver the Top: A Raw Journey to Self-Love’ lanceerde. In dat boek vertelt hij openhartig hoe hij als kind misbruikt werd, hoe hij ontdekte dat hij hiv-positief is en geeft hij toe dat hij zijn studies jarenlang betaalde met ‘seksgeld’.

Ook in het interview dat in januari in het bewuste magazine verschijnt, vertelt hij openhartig over zijn vele ups en downs. Hij mocht voor de gelegenheid een perzikkleurige zijden jurk van ontwerper Christian Siriano dragen en als we de foto mogen geloven, zat die als gegoten. Jonathan was alvast laaiend enthousiast over de unieke ervaring. ‘Voor het eerst in 35 jaar geen vrouw op de cover, bedankt om me te vragen’, schreef hij op Twitter.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.