Home celebs Jimmy Choo reclamespot met Cara Delevingne ligt onder vuur

Jimmy Choo reclamespot met Cara Delevingne ligt onder vuur

Zien jullie ook waarom?

YouTube

Jimmy Choo stelt zijn nieuwe glitterschoenen voor in een sprankelende reclamespot met model Cara Delevingne. Het filmpje krijgt veel kritiek omdat Cara door heel wat mannen wordt nageroepen, iets wat we door de ‘MeToo’-beweging niet langer pikken.

De timing van Jimmy Choo zijn nieuwste reclamespot is heel ongelukkig. Te midden van de ‘MeToo’-beweging lanceert het schoenenmerk een filmpje waarin we Cara Delevingne door New York zien lopen in een rode jurk en natuurlijk met een paar prachtige laarsjes van Jimmy Choo aan. Het model wordt door bijna elke man op straat nagestaard, nagefloten en zelfs nageroepen.

Seksistisch

Als we één ding hebben geleerd in 2017 is dat we seksuele intimidatie niet langer tolereren. Het filmpje kwam begin november al uit, maar pas nu wordt het opgepikt om die reden. Heel wat mensen vinden de reclamespot grensoverschrijdend, seksistisch en volledig misplaatst. Ze uitten hun harde kritiek op sociale media.

Slachtoffer

Ook Cara Delevingne krijgt er serieus van langs. Zij was een van de eerste vrouwen die Weinstein aanklaagde en ze was zelf slachtoffer van zijn walgelijke gedrag. De producer probeerde haar ongewenst te kussen. Mensen vinden het dan ook bijzonder vreemd dat net zij toestemde om mee te spelen in dergelijke reclamespot.

Verdediging

Een heleboel andere mensen nemen het wel op voor Jimmy Choo en Cara. Ze vinden dat de reclame volledig draait om de schoenen, en dat we niet achter alles iets moeten zoeken. In het spotje zie je namelijk ook hoe niet enkel mannen, maar ook een vrouw Cara een compliment naroept over haar schoenen.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.