Home celebs ‘Girls’-actrice Lena Dunham siert magazinecover mét cellulitis

‘Girls’-actrice Lena Dunham siert magazinecover mét cellulitis

En dat kunnen wij alleen maar toejuichen!

Emma Summerton voor Glamour
Apetrots (en terecht!) deelde Lena Dunham gisteren in primeur de cover van het februarinummer van het Amerikaanse magazine Glamour op Instagram. No big deal, zou je denken. Ware het niet dat de 'Girls'-actrice niet meer aanheeft dan een hoodie en een slipje waardoor je haar dijen in volle glorie kan aanschouwen, mét cellulitis. 

Dat Lena Dunham (30) lak heeft aan perfectie wisten we al langer. In de succesreeks 'Girls' – waarin ze het hoofdpersonage Hanna Horvath vertolkt – zien we haar in de meest onflatterende poses. Van schaamteloos cupcakes eten in bad tot gaan feesten in een crop top: Dunham kijkt niet op een vetrolletje meer of minder, wat meteen ook de reden is waarom 'Girls' ook wel eens 'de realistische versie van 'Sex and the City' wordt genoemd.

'Een overwinning voor vrouwen'

En ook al is het niet de eerste keer dat Dunham op een magazinecover prijkt, op de cover van het februarinummer van Glamour – die ze siert samen met haar 'Girls'-collega's Alison Williams, Zosia Mamet en Jemima Kirke – toont de actrice wel voor het eerst zoals ze er in het echte leven uitziet: zonder Photoshop en met cellulitis.  
 

Lena Dunham

En daarvoor is Dunham erg dankbaar. 'Wat ik nog het leukst vind aan deze cover, buiten het feit dat we – de 'Girls'-actrices – allemaal samen zijn, is dat de celullitis zichtbaar is op mijn dij', zei ze gisteren via Instagram Stories. 'Dit is een overwinning voor vrouwen.' Amen, Lena! 

Lees ook: