Home celebs Britney Spears reageert op documentaire: ‘Ik heb wekenlang gehuild en doe dat...

Britney Spears reageert op documentaire: ‘Ik heb wekenlang gehuild en doe dat nog steeds’

'Ik ben altijd beoordeeld, beledigd en in verlegenheid gebracht door de media', aldus de 39-jarige popster.

britney spears
© Getty Images

Britney Spears heeft voor het eerst gereageerd op de spraakmakende documentaire ‘Framing Britney Spears’ die The New York Times begin februari over haar op de wereld losliet. De 39-jarige popster zegt op Instagram ‘beschaamd’ te zijn geweest en meent dat ze twee weken lang heeft gehuild en dat nog steeds doet.

Iedereen die ‘Framing Britney Spears’ zag, heeft een mening over de onthutsende documentaire over de popster en hoe haar leven wordt gecontroleerd door haar vader Jamie Spears. Maar een reactie van Britney zelf bleef uit. Tot nu. In een uitgebreide post op Instagram zegt de 39-jarige blondine niet de volledige docu van The New York Times te hebben gezien, maar wat ze ervan zag, zinde haar hoegenaamd niet.

‘Er is altijd over mijn leven gespeculeerd geweest. Ik word al mijn hele leven bekeken en beoordeeld‘, begint Spears onderstaande post. In de video zie je haar dansen op “Crazy” van Steven Tylers band Aerosmith. Ze legt uit dat ze voor haar mentale gezondheid elke avond danst op Steven Tyler, om zich ‘wild, menselijk en levend’ te voelen.

‘Het kost veel kracht om het universum te vertrouwen met je ware kwetsbaarheid, want ik ben altijd zo beoordeeld, beledigd en in verlegenheid gebracht door de media. En dat ben ik nog steeds tot op de dag van vandaag’, gaat Britney verder. ‘Terwijl de wereld blijft draaien en het leven doorgaat, blijven we nog steeds zo kwetsbaar en gevoelig als mensen.’

Ik ben altijd beoordeeld, beledigd en in verlegenheid gebracht door de media.

Dan haalt de ‘Toxic’-zangeres voor het eerst de documentaire ‘Framing Britney Spears’ aan die The New York Times begin februari uitzond en die de hele wereld rondging. ‘Ik heb de documentaire niet bekeken, maar wat ik er wel van zag, heeft me achtergelaten met een schaamtegevoel‘, aldus Britney. ‘Ik heb twee weken lang gehuild en doe dat soms nog steeds.’

De moeder van twee sluit de post af door te zeggen dat ze zich tot spiritualiteit keert om vreugde, liefde en geluk in haar leven te behouden. ‘Elke dag dansen brengt me vreugde. Ik ben hier niet om perfect te zijn. Perfectie is saai. Ik ben hier om liefde door te geven’, concludeert ze.

Spears’ fans twijfelen aan de echtheid van onderstaande post. Menig volger is er namelijk van overtuigd dat de popster haar socialemediakanalen niet zelf beheert.

#FreeBritney

De fanbase van Britney Spears probeert de wereld al jarenlang duidelijk te maken dat de zangeres als het ware gevangengehouden wordt. In 2008 kreeg Jamie Spears, de vader van Britney, conservatorship over zijn dochter, wat betekent dat hij al haar persoonlijke en zakelijke belangen behartigt en ze geen enkele keuze voor zichzelf mag maken. Die beslissing kwam er na de befaamde mental breakdown, toen Britney voor het oog van paparazzi haar hoofd kaalschoor en een auto aanviel met een paraplu. Fans lanceerden jaren terug al de hashtag #FreeBritney, maar die kwam pas echt van de grond sinds The New York Times de bewuste documentaire op de wereld losliet.

De Amerikaanse krant zegt een vervolg op de spraakmakende docu niet uit te sluiten. ‘We hebben nog veel beeldmateriaal dat we uiteindelijk niet hebben kunnen verwerken in “Framing Britney Spears“‘, aldus Liz Day, de hoofdredactrice achter de documentaire. ‘We hebben de voorbije weken trouwens opnieuw heel wat interessante informatie verkregen die we verder gaan onderzoeken, dat beloven we.’

Of het vervolg er effectief komt, is nog niet officieel bevestigd, maar de kans is in ieder geval groot. Netflix liet intussen ook al weten dat het aan een documentaire over Spears werkt.

Nog meer celebnieuws: