Home celebs Billie Eilish staat op de cover van muziekmagazine Rolling Stone

Billie Eilish staat op de cover van muziekmagazine Rolling Stone

Niet alleen de fotoshoot, maar ook het bijhorende interview is de moeite waard.

billie eilish
© Getty

Billie Eilish staat op de cover van de juli-augstuseditie van ‘Rolling Stone’. De bijhorende fotoshoot is niet alleen te mooi voor woorden. In het interview vertelt de ‘Happier Than Ever’-zangeres ook uitgebreid over haar nieuw album dat binnenkort uitkomt.

Wie Billie Eilish of Rolling Stone volgt, zag ze vast al verschijnen op Instagram: de prachtige beelden waarmee de ‘Bad Guy’-zangeres in de zomereditie van het Amerikaanse muziekblad staat. Meer nog, ze staat zelfs op de cover! Bij die mooie foto’s hoort ook een uitgebreid en vooral heel interessant interview.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door BILLIE EILISH (@billieeilish)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Daarin ontdekken we onder andere dat ze eigenlijk niet meer thuis woont, maar dat ze daar heel geheimzinnig over doet. ‘Het is nu al een paar jaar dat ik mijn eigen ding aan het doen ben. Maar stiekem, want niemand hoeft dat te weten.’ Toch brengt ze volgens Rolling Stone nog veel nachten door in haar ouderlijke huis. ‘Ik hou van mijn ouders, dus ik wil gewoon bij hen zijn’, aldus de negentienjarige popster.

Ook over haar album heeft ze in het interview veel te vertellen. Zo is de titel van ‘Happier Than Ever’ geen fictie, want is ze écht gelukkiger dan ooit. Toch is het niet zo simpel, want terwijl haar debuutalbum ‘When We All Fall Asleep, Where Do We Go?’ heel donker was (weet je nog, die videoclip met al die spinnen?), is ‘Happier Than Ever’ op een andere manier dark. ‘Bijna geen van de nummers op dit album is vrolijk’, bevestigt Billie.

Ze gaan over emotioneel misbruik, machtsstrijd en wantrouwen, maar in die nummers is er ook plaats voor reflectie, groei en hoop volgens Rolling Stone. De verhalen in haar nieuwe liedjes zijn – in tegenstelling tot haar debuutalbum – niet helemaal fictief, maar net eerlijk. Het gaat over haar eigen ervaringen, maar ook die van mensen die ze kent. Ze laat daarmee de oude Billie – die zichzelf wegcijferde voor anderen – achter.

Geen druk

Hoewel Billie had besloten dat ze geen album meer wilde maken, omdat ze het haatte door de deadlines, meetings en verwachtingen die gepaard gingen met het debuutalbum, kwam er dan toch ‘Happier Than Ever’. En dat komt omdat er dit keer geen druk was. ‘Niemand heeft iets te zeggen. Het is letterlijk ik en Finneas, niemand anders’, vertelt ze in RS.

Ze heeft trouwens een specifieke wens voor haar nieuwe muziek, die ze een beetje lachend vertelt. ‘Ik hoop dat mensen het daardoor uitmaken met hun vriendjes. En ik hoop dat er geen misbruik van hen gemaakt wordt.’ ‘Happier Than Ever’ komt uit op 30 juli. Het volledige Engelstalige interview van Billie Eilish in Rolling Stone lees je hier.

Lees ook: