Home celebs Alicia Keys geeft ouders het beste advies ooit in Instagramfilmpje

Alicia Keys geeft ouders het beste advies ooit in Instagramfilmpje

De oorzaak van haar 'preek'? Haar zoontje (4) liet zijn nagels lakken, maar was bang voor de gemene reacties hierop.

© getty

Alicia Keys pleit voor minder labels en meer zelfexpressie. Haar vierjarig zoontje was bang dat mensen zijn nagellak niet zouden goedkeuren, en dat leidt tot veel frustraties bij de zangeres die ons daarom een sterk staaltje opvoedingsadvies meegeeft.

Alicia Keys (38) is naast een steengoede zangeres ook een fantastische mama voor haar twee kindjes Egypt (9) en Genesis (4). Haar jongste zoontje ging onlangs mee met haar naar het schoonheidssalon. Terwijl Alicia een manicure kreeg, vroeg de jongen om zijn nagels in alle kleuren van de regenboog te lakken.

View this post on Instagram

Family time is the BEST time ???

A post shared by Alicia Keys (@aliciakeys) on

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Na afloop twijfelde de vierjarige plots over zijn keuze. Niet omdat hij zelf niet tevreden was met het resultaat, maar omdat hij bang was dat hij slechte reacties zou krijgen. Alicia was zo hard geschrokken dat haar kleuter op zo een jonge leeftijd al wakker ligt van wat mensen over hem denken, dat ze haar hart luchtte in een Instagramfilmpje.

Vooroordelen en frustraties

‘Hij wilde een regenboog’, vertelt Alicia. ‘Maar nadien keek hij naar me en zei hij: ‘Mama, ik wil dit niet.’ Toen ik aan hem vroeg waarom hij plots van gedacht was veranderd, want hij leek zó overtuigd, zei hij dat andere mensen het niet mooi zouden vinden. Kan je dat geloven? Hij is pas vier jaar en hij begrijpt nu al het concept dat bepaalde mensen hem kunnen veroordelen als hij nagellak draagt.’

‘Ik vertelde hem onmiddellijk dat hij zich daar niets van moet aantrekken’, gaat Alicia verder. ‘Hij vond het cool en het is enorm creatief, dus hij moet gewoon lekker doen wat hij wil. Ik vertelde hem dat er nog meer mannen zijn die hun nagels lakken en dat daar helemaal niets mis mee is.’ Amen Alicia, voor dit sterk staaltje opvoedingsadvies!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het zette de zangeres aan het denken en ze vindt het verschrikkelijk dat mensen zo veel vooroordelen hebben. ‘We hebben allemaal mannelijke én vrouwelijke energie in ons. Ik vind het erg dat we die beide kanten van onszelf niet mogen ontdekken én uitdrukken. Ik voel me ook vaak mannelijk en dan laat ik dat zien. Als mijn zonen hun vrouwelijke energie naar buiten willen laten komen, dan krijgen ze onmiddellijk gemene reacties. Ik vind dit heel frustrerend!’ Minder labels plakken op mensen en onszelf meer uitdrukken zoals we willen, dat is haar boodschap en die omarmen wij met veel plezier!

Lees ook: