Home celebs ABBA brengt 5 gloednieuwe nummers uit in 2021

ABBA brengt 5 gloednieuwe nummers uit in 2021

abba
© getty

Mamma Mia, here we go again! Letterlijk dan, want we mogen volgens bandlid Björn Ulvaeus volgend jaar nieuwe muziek verwachten van de superpopulaire Zweedse popgroep ABBA.

Het is niet de eerste keer dat ABBA bekendmaakt dat het nieuwe muziek op de wereld zal loslaten. In 2018 sprongen fans een gigantisch gat in de lucht toen de populaire Zweedse groep vertelde dat het na 35 jaar opnieuw de studio was ingedoken en twee nieuwe nummers voor hen in petto had. Uiteindelijk mochten we op onze kin kloppen, want het hologramoptreden waar de liedjes voor bedoeld waren, werd door technische problemen op de lange baan geschoven.

‘Buitengewoon gevoel’

Een van de bandleden Björn Ulvaeus had onlangs een Zoom-interview met Geoff Lloyd voor ‘the Reasons To Be Cheerful’-podcast en daarin vertelde hij meer over hun reünie. ‘Ze hebben vijf nieuwe nummers opgenomen’, aldus de journalist. ‘Ze zouden normaal gezien eind dit jaar moeten uitkomen, maar door de coronacrisis is dit allemaal een beetje vertraagd. Hij beloofde me wel dat we de songs in 2021 mogen verwachten.’ Het is niet zeker of de songs waar ABBA het in 2018 over had, ‘I Still Have Faith In You’ en ‘Don’t Shut Me Down’, twee van die vijf zijn. Björn was alleszins wel laaiend enthousiast over hun kleine comeback. ‘Het duurde een halve minuut en op de een of andere manier waren we terug in de tijd, alsof het gisteren was. Het gevoel tussen ons was buitengewoon!’

ABBA werd in 1972 gevormd door Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson en Anni-Frid Lyngstad. Twee jaar later won de popgroep het Eurovisiesongfestival met het nummer ‘Waterloo‘ en groeide het uit tot een van de grootste popsensaties aller tijden. In 1982 volgde een split, maar hun muziek wordt tot op heden nog overal grijs gedraaid.

© Universal Studios

Succesvolle films

Er verschenen zelfs twee succesvolle films – ‘Mamma Mia!’ en ‘Mamma Mia! Here We Go Again’ – die volledig draaiden rond hun repertoire. Onlangs deden geruchten de ronde over een derde film, maar dat werd van tafel geveegd omdat er geen muziek genoeg was. ‘Iedereen in die film zou meteen ja zeggen omdat we elkaar weer willen zien’, aldus hoofdrolspeelster Amanda Seyfried in Collider. ‘Maar ik denk niet dat er genoeg ABBA-nummers zijn om een derde film mee te maken.’ Producer Judy Craymer houdt de boot voorlopig af, maar misschien dat deze ontwikkelingen daar nu verandering in brengen? Fingers crossed!

Meer muzieknieuws:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.