Home Lifestyle Body Krijg je altijd een rood hoofd tijdens het sporten? Je kan er...

Krijg je altijd een rood hoofd tijdens het sporten? Je kan er iets aan doen

Tomaatjes represent! 🍅

‘Gaat het wel?. ‘Doe maar wat rustig aan hé.’ Mensen die knalrood worden door te sporten, krijgen het geregeld te horen. Ter verduidelijking: ja, het gaat en nee, we gaan niet flauwvallen. We hebben gewoon een beetje een rood hoofd. Herkenbaar? Met deze trucjes kan het verhelpen.

Rood, roder, roodst

Als je sport, gebeurt er veel in je lichaam. Je ademt sneller, je hartslag gaat omhoog en er is meer bloedtoevoer naar je spieren. Je kleine bloedvaten verwijden om meer zuurstofrijk bloed naar je spieren te brengen. Een deel van dat zuurstofrijk bloed gaat ook naar je gezicht. Hoe meer bloedvaten in je gezicht en wangen, hoe roder je zal zien tijdens het sporten.

Wat kun je er aan doen?

Je kan de roodheid niet genezen of oplossen, maar je kan wel een aantal preventieve trucjes toepassen. Door te sporten in een koele omgeving bijvoorbeeld, zal je hoofd minder snel rood worden. Draag geen te strakke kleding en kies het liefste voor licht gekleurde sportkleren. Een donker oppervlak wordt sneller warm in de zon. Probeer op hete dagen de warmste uren van de dag te vermijden; sport liever ‘s avonds of vroeg in de ochtend. Drink ook genoeg water. Zo blijft je lichaamstemperatuur stabiel en zal je minder snel je kookpunt bereiken. Na het sporten je hoofd/nek even koelen met een koud washandje of wat ijs helpt ook om de bloedcirculatie weer te normaliseren.

Soms kan een rood hoofd ook betekenen dat je work-out iets te intensief is. Vertraag je tempo een beetje of las even een pauze in.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.