Home Body & Mind AHA: zo gaat je scheermesje langer mee

AHA: zo gaat je scheermesje langer mee

Bewaar jij je scheermesje in de douche? Da's een broeihaard voor bacteriën!

Scheermesje
© Getty
Heb jij weleens nagedacht over de hoeveelheid bacteriën die zich op je scheermesje heeft verzameld? Probably not, want laten we eerlijk zijn: daar wil je liever niet bij stilstaan wanneer je onder de douche staat. Toch doen die bacteriën meer kwaad dan je misschien wel denkt. Hier zijn enkele tips om die vervelende beestjes in no time de baas te worden.

Yep, het spijt ons zeer, maar bacteriën verzamelen zich maar al te graag op jouw scheermesje. Meer nog: het zijn de bacteriën op je scheermesje die ervoor zorgen dat je soms rode bultjes krijgt na het scheren. Ook kunnen die vieze beestjes voor infecties zorgen wanneer jij je per ongeluk snijdt tijdens het scheren – en let’s be honest, dat gebeurt best vaak. Geen prettig idee, toch? Daarnaast wordt je mesje na een tijdje bot, wat ook niet goed is voor je huid.

Zo gaat je scheermesje langer mee

Het mag dus duidelijk zijn dat het verstandig is om je scheermesje regelmatig te vervangen. Hoe vaak je het moet vervangen, is afhankelijk van je gebruik. Maar het is toch verstandig om het na een paar keer gebruiken zeker van mesje te veranderen. Niet leuk, want die mesjes zijn best duur. Gelukkig is er een manier om ervoor te zorgen dat je scheermesje langer meegaat.

Grote kans dat jouw scheermesje in de douche ligt. Lekker makkelijk, maar helaas zorgt de vochtige omgeving ervoor dat bacteriën floreren. Je kan je mesje na gebruik dus maar beter op een droge plaats opbergen. Spoel het eerst goed af, dep het dan droog en leg het in je badkamerkastje. Zo gaat je scheermesje een pak langer mee en heeft het de minste kans om door bacteriën als nieuwe woonplaats gezien te worden. Bedank ons later maar!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.