Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Frenchie to go

Paris on a budget: lekker low budget eten

Parijs betekent niet alleen shoppen in de leukste boetiekjes en genieten van de tonnen cultuur. De stad heeft oneindig veel lekkere restaurantjes, maar die staan jammer genoeg niet bekend om hun zachte prijzen. Flair to the rescue: wij vonden enkele adresjes die wél budgetproof zijn. 

25° Est

Twee zonneterrassen, goedkope cocktails én uitzicht op de Seine? Say no more, dit restaurantje is nu al onze favoriet. Voor minder dan tien euro eet je hier de plat du jour, maar ook andere gerechten kosten je hier héél weinig. Extra money om te shoppen, toch?

Place de la Bataille de Stalingrad, 10

 

Paris on a budget: lekker low budget eten

Bij 25°Est een pretty interieur én een gigantisch zonneterras 

 

Foyer de la Madeleine

In een verborgen hoekje onder de Place de La Madeleine vind je Foyer de la Madeleine. Je betaalt er minder dan € 10 voor een driegangenlunch, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaan. Op het menu vind je vooral simpele gerechten. De bodemprijzen trekken dan ook een allegaartje van mensen aan, dus zet je aan tafel bij zowel toeristen, locals, studenten en gepensioneerden. Budgetvriendelijk eten én een goed doel steunen? Perfecte combi!

Place de la Madeleine

 

Frenchie to Go

Hier lunch je in stijl én on a budget. Voor zo’n € 10 à € 15 scoor je hier de lekkerste salades, sandwiches en soepjes. Zoals de naam al verraadt, kan je hier ook een delicious lunch meenemen. Ideaal voor een picknick in het zonnetje buiten!

Rue du Nil 9

 

Paris on a budget: lekker low budget eten

Dé beste burgers van Parijs eet je bij Big Fernand, yummie!

Big Fernand

Gourmetburgers, ook bij ons spot je ze op elke hoek van de straat. Volgens locals in Parijs eet je dé lekkerste hamburgers bij Big Fernand. Ook lastige eters komen hier aan hun trekken: je kan je burger helemaal zelf samenstellen met ingrediënten die jij wilt. Niet enkel je maag, maar ook je portemonnee worden helemaal blij: voor minder dan € 15 eet je een menu. Big Fernand scoort zo goed, dat er intussen verschillende filialen geopend zijn.

Rue du Faubourg Poissonnière 45, Place du Marché Saint Honoré 40 of Rue du Saint-Sauveur 3

 

Bistrot Victoires

When in Paris... kan je natuurlijk een typische bistro niet overslaan. In Bistrot Victoires eet je naast de locals in een heerlijke vintageogend decor. Franse gerechten voor een klein prijsje, we like. Het Louvre ligt om de hoek, dus ideaal te combineren met een middagje kunst.

Rue de la Vrillière 6

 

Loopt het water je al in de mond? Tijd om naar Parijs te vertrekken dan! Volgende week delen we de meest awesome hostels, zodat ook je overnachting on a budget kan. 

 

Lees ook:

Paris on a budget: 5x gratis doen 

Een citytrip in 12 uur

14 stereotiepe reizigers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '