Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Paris on a budget: 5x gratis doen

'Paris is always a good idea', zei Audrey Hepburn en gelijk had ze. De Franse hoofdstad is dé ideale plek voor een weekend get-away, of het nu voor een romantisch uitje met je lief of een shopping spree met je bestie is. Met deze tips zorg je ervoor dat ook je portemonnee helemaal happy blijft. On y va!

Cocktails on the beach

Strand in het centrum van Parijs? Mais oui! Tijdens de zomermaanden zijn er verschillende stranden langs de Seine, gratis toegankelijk voor iedereen! Ideaal om met je voeten in het zand te slurpen van een heerlijke cocktail.

 

Paris on a budget: 5x gratis doen

Strandbars met cocktails in centrum Parijs? Yes please!

Kunst @ Louvre

Hét museum der musea is natuurlijk het Louvre. Een selfie met Mona Lisa herself is het ultieme bewijs van je bezoekje aan Parijs. Het beste nieuws? Elke eerste zondag van de maand kan je voor helemaal niets naar binnen. Jonger dan 26? Dan kan je altijd gratis van de collectie genieten.

 

Gratis rondtouren met een local

Laat die dure, toeristische tours maar achterwege! Verschillende organisaties zetten locals in om een gratis tour door een wijk in Parijs te geven. Onze favoriet? De hipste bars van de studentenbuurt Sorbonne ontdekken, inclusief uitleg over de gekste studententradities.

 

Paris on a budget: 5x gratis doen

De Eiffeltoren: nog mooier 's avonds dan overdag, must see!

Sparkling Eiffeltoren

De Eiffeltoren is al een beauty overdag, maar by night ziet hij er nog nét iets beter uit. De ideale fotogelegenheid: elk uur wordt er vijf minuten lang een echte lichtshow gegeven, mét extra veel sparkles.

 

Movie night in Parc de la Villette

Van eind juli tot eind augustus kan je elke avond genieten van een gratis film onder de sterrenhemel. Neem je picknickdekentje mee en plof je in het gras tussen de echte Parijzenaars.

 

 

Helemaal zin gekregen in een tripje naar de stad van de liefde? Check dan volgende week de site van Flair, voor de lekkerste lowbudgetrestaurantjes. 

 

Lees ook: 

Must-have-apps voor een coole citytrip

Welke citytrip past bij jou?

5 grootsteden, één fiets: challenge accepted

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '