Ingrediënten
Wij gebruikten Amerikaanse cups om onze ingrediënten af te wegen. Je vindt deze maatjes onder andere bij Dille & Kamille. Maar je kan alles ook omzetten naar gram via deze tabel.
- 1/3 cup kokosolie
- 1/2 cup kokosbloesemsuiker*
- 2 eieren
- 1 cup volkoren speltmeel
- 1 tl bakpoeder
- 2 tl vanille-extract
- 1/4 cup bosbessen, vers of bevroren
- 1 appel, in schijven
- 1/4 cup melk (wij gebruikten sojamelk)
- 1/4 cup ricotta
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een bakpapier in een ronde bakvorm.
- Snij de appel in schijfjes. Je mag de schil er aan laten.
- Meng de vloeibare kokosolie met de suiker in een keukenmachine. Voeg het vanille-extract, de eitjes, de ricotta en de melk toe.
- Voeg de bloem en het bakpoeder toe. Laat nog even goed mengen.
- Stort het deeg in de bakvorm. Beleg met de stukjes appel en strooit de bosbessen erover.
- Zet gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven.
*Kokosbloesemsuiker is ook suiker, maar doet je bloedsuikerspiegel minder snel stijgen dan de geraffineerde variant.
Nog meer recepten?
RECEPT: ontbijtpizza met ei en avocado
RECEPT: ijslolly met bosbes en limoen
RECEPT: no-bake bosbessenkoekjes
Tried & tested: glutenvrije bloemkoolpizza
Tried & tested: pizza met een quinoa-bodem
Lees ook
86 tips om die extra kilootjes ein-de-lijk te verliezen
5 efficiënte work-outs waar je lichaam écht baat bij heeft
6 gewoontes waar mensen met een gezond gewicht bij zweren