Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Simply Quinoa

Helemaal glutenvrij!

Tried & tested: pizza met een quinoa-bodem

Redactrice Isa maakte al de bloemkoolpizza; een pizza met een gezonde bodem van bloemkool. Nu waagt ze zich aan een pizza met een quinoabodem. Quinoa (spreek uit: 'kienwa') is een goede bron van eiwitten. Het is een duurzaam eiwitalternatief voor mensen die minder vlees willen eten. Het superzaad is bovendien glutenvrij.

Quinoa wordt wel 'ns een wondergraan genoemd. Het is een pseudo-graan; het wordt gebruikt als een graan, maar de zaadjes zijn afkomstig van de quinoaplant. Het wordt al eeuwenlang geteeld op de koude, droge, winderige hoogvlakten van Peru en Bolivia.

 

Ingrediënten

  • 140 g quinoa (minstens 6 uur geweekt in water)
  • 60 ml water
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 2 el olijfolie

 

Zo maak je de quinoapizza

  1. Week de quinoa gedurende 6 à 8 uur in water.
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden. Beleg een ronde taartvorm (ongeveer 23 cm diameter) met bakpapier en doe er een eetlepel olie op. Wrijf uit met je handen.
  3. Spoel de quinoa grondig en doe in de blender. Voeg de overige ingrediënten toe en mix tot je een glad beslag hebt. Het beslag moet lijken op een dik pannenkoekenbeslag.
  4. Giet het beslag in de taartvorm en bak gedurende 15 minuten in de oven. Haal de bodem uit de oven, draai hem om en zet opnieuw in de oven gedurende 10 à 15 minuten. De bodem moet bruin en krokant aan de zijkant zijn.
  5. Werk de bodem af met je favoriete toppings en bak 12 à 15 minuten in de oven.

 

Probeer ook

Tried & tested: cottage cheese pancakes

Tried & tested: glutenvrije bloemkoolpizza

Tried & tested: no-bake bosbessenkoekjes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '