Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© The Chick Who Eats

Wij weten wat jij morgenochtend gaat eten.

RECEPT: (glutenvrije) ontbijtwafels met citroen en bosbessensaus

Wij zijn grote voorstanders van wafels en pannenkoeken bij het ontbijt. Ze doen je ochtendhumeur verdwijnen en laten de zon weer schijnen. Seriously, probeer deze (glutenvrije) wafels met citroen en bosbessensaus zo snel mogelijk uit.

Ingrediënten

  • 80 g boter of kokosolie
  • 18 g honing of esdoornsiroop
  • zeste van 1 citroen
  • sap van 1 citroen
  • 80 ml (ongezoete) sojamelk*
  • 86 gr kikkererwtenmeel (biowinkel)**
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • een snuifje zout
  • 100 g bosbessen

 

Zo maak je de wafels

  • Verwarm de oven voor op 175°C. Spoel de bosbessen en leg ze in een ovenschaaltje. Schuif gedurende 20 minuten in de oven.
  • Als je kokosolie gebruikt, laat je die eerst smelten in een pannetje op het vuur.
  • Meng de kokosolie met de honing of de siroop.
  • Voeg daarna alle andere ingrediënten toe, behalve de bosbessen.
  • Roer goed door.
  • Vet je wafelijzer in en bak de wafeltjes goudbruin.
  • Haal de bosbessen uit de oven. Door de warmte zijn ze gegaard en kan je ze makkelijk pleten met de achterkant van een lepel. Suiker toevoegen is niet nodig, ze zijn sowieso al lekker zoet.
  • Serveer de wafels met een schep bosbessensaus erbovenop.

 

*Je kan ook gewone melk gebruiken.Je kan ook een ander niet-glutenvrij meel gebruiken.

**Volkoren speltmeel werkt ook prima.

 

Tried & tested

Redactrice Isa probeerde deze heerlijke wafeltjes uit voor het ontbijt. 'Ik hou niet van een dessert na een maaltijd, maar een zoet ontbijt mag je me altijd voorschotelen. Liefst wel eentje met gezonde en zorgvuldig gekozen ingrediënten. Ik gebruikte volkoren speltmeel (ik ben namelijk niet glutenintolerant), en dat geeft me een langdurig verzadigd gevoel. Ik hou ook van de frisse touch van de citroen. Ik gebruik zelden geraffineerde suikers, maar kies liever voor een suikervervanger die m'n bloedsuikerspiegel niet zo snel de hoogte injaagt, zoals esdoornsiroop. Een perfect onbijt op een druilerige ochtend, als je ’t mij vraagt.'

 

 

A photo posted by Isabelle Naeyaert (@isanaeyaert) on

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

 

Naar een recept van The Chick Who Eats.

 

Probeer ook deze:

Dit gezond ontbijtje smaakt echt naar appeltaart

Tried & tested: cottage cheese pancakes

Tried & tested: glutenvrije bloemkoolpizza

Tried & tested: no-bake bosbessenkoekjes

Tried & tested: fluffy quinoa pancakes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '