Home Uit & thuis STRAF: dit Antwerpse café bant Coca-Cola en Lays zolang Trump aan de...

STRAF: dit Antwerpse café bant Coca-Cola en Lays zolang Trump aan de macht is

'Nee, dit is geen grap'

Pexels
'Een welgemeende fuck you', dat is zowat de algemene reactie op het beleid dat Donald Trump voert sinds hij twee weken geleden officieel aan de slag ging als president van de Verenigde Staten. Het Antwerpse café Zeezicht voegt de daad bij het woord en heeft besloten niet langer Amerikaanse merken te serveren. 'Nee, dit is geen grap', aldus caféuitbater David Joris. 

Toen Donald Trump verkozen werd als 45ste president van de Verenigde Staten hield de hele wereld bang z'n hart vast. De man is nog geen twee weken officieel aan de macht of hij gaf al groen licht voor de bouw van 'de muur' op de grens tussen Amerika en Mexico en introduceerde de zogeheten 'muslim ban', waardoor burgers uit Syrië, Iran, Soedan, Libië, Somalië, Jemen en Irak 90 dagen lang de VS niet in of uit mogen. 
 

Geen Coca-Cola, Lays of Heinz meer

Bij café Zeezicht, al meer dan veertig jaar een vaste waarde op de Antwerpse Dageraadplaats, vonden ze het wel welletjes geweest. Daarom zullen ze vanaf aanstaande vrijdag niet langer Amerikaanse merken aanbieden.

Concreet: alle merken van Coca-Cola (dus ook Fanta, etc.) en chips van Lays, maar ook whiskeys zoals Jameson en sigaretten van de Amerikaanse labels Lucky Strike en Marlboro zullen niet langer bij café Zeezicht verkrijgbaar zijn. Zelfs de ketchup van Heinz die geserveerd wordt bij de croque-monsieurs moet eraan geloven.
 

'De Oost-Vlaamse brouwerij Roman zal voor cola zorgen, water kopen we nu van het merk Val. De Amerikaanse Lay's-chips vervangen we door de Belgische chips van Croky', aldus caféuitbater David Joris.
 

'Geen grap'

'Nee, dit is geen grap', bevestigt Joris. 'Enkele dagen geleden hadden we een vergadering met al ons personeel. We vonden dat we iets moesten doen tegen het beleid van Donald Trump, dus stelde iemand voor om niet langer Amerikaanse dranken en snacks te verkopen. Een economische boycot is waarschijnlijk de enige maatregel die Trump in staat is om te begrijpen.'

We vonden dat we iets moesten doen tegen het beleid van Donald Trump.

De boycot van het Zeezicht blijft gelden zolang Trump president is. 'Of tot wanneer hij zijn drastische maatregelen terugschroeft. Het is jammer voor de werknemers van de Amerikaanse bedrijven, die hierdoor ook getroffen worden. Maar we denken dat dit de enige maatregel is die impact zou kunnen hebben.'

Intussen laat ook frituur Frieterij in de Berchemse Boomgaardstraat weten dat het niet langer Amerikaanse producten zal serveren. 
 

Bron: Het Laatste Nieuws

Lees ook: