Home Uit & thuis Massale fraude ontdekt bij online verkoop van K3-tickets

Massale fraude ontdekt bij online verkoop van K3-tickets

Man man man...

Uit een onderzoek van Tele Ticket Service blijkt dat er enorm veel fraude gebeurt bij de ticketverkoop van concerten in het Sportpaleis, Lotto Arena en Ethias Arena. Zo zouden maar liefst 17.000 tickets voor de K3-shows gekocht zijn met het doel ze door te verkopen aan woekerprijzen.

Nadat tickets voor Adeles concert in het Sportpaleis al snel op doorverkoopsites verschenen aan prijzen tot bijna 3000 euro, besloot Tele Ticket Service met een eigen onderzoek te beginnen. De site die de ticketverkoop van het Sportpaleis verzorgt, ontdekte dat er een 154 betaalkaarten zijn waarmee verdacht veel betalingen worden gedaan op hun site. Die kaarten konden gelinkt worden aan maar liefst 6000 valse klantenprofielen, waarvoor vaak gebruik wordt gemaakt van namen van nietsvermoedende mensen.

Volgens Tele Ticket Service werden met die profielen al zeker 13.000 bestellingen gedaan, goed voor 63.000 tickets en ruim – ga even zitten – 3,5 miljoen euro. Volgens het bedrijf worden die met een winstmarge van gemiddeld 67 procent doorverkocht. Een paar tikjes op onze rekenmachine  – we pretenderen niet wiskundig aangelegd te zijn – brengt ons bij een som van 2,35 miljoen frauduleus verkregen euro's. Slik.

In het geval van de K3-shows, zijn de cijfers al even verontrustend. De verdachte kopers zouden een dikke 17.000 kaartjes in handen hebben gekregen, voor een aankoopbedrag van bijna 600.000 euro. Tele Ticket Service identificeerde een deel van de tickets via de barcode en kwam zo te weten dat het over tickets voor zeven K3-shows op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 januari gaat. Navraag leerde hen dat een 550 gezinnen nietsvermoedend zo'n 25 euro per ticket te veel betaalden voor hun kaartjes.

Lees ook:

Nam deze blondine bijna de plek in van Klaasje bij de nieuwe K3?

Jindra blikt terug op haar turbulente deelname aan 'K3 zoekt K3'

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.