https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Uit & thuis HOTSPOT: de hippe koffiebar FIKA in IKEA Gent

HOTSPOT: de hippe koffiebar FIKA in IKEA Gent

Getest en goedgekeurd

Ikea
'Fika' betekent in het Zweeds zoveel als een korte koffiepauze om het werk even te vergeten. Een soort pauzeknop middenin je drukke werkdag. De Zweden zweren er bij, dus waarom wij ook niet? In IKEA Gent kan je nu zelf zo'n relaxmomentje ervaren in de gloednieuwe koffiebar FIKA.

Het stressniveau van de Zweden is lager dan in de rest van de wereld*. Een goede reden om zo'n Zweeds fika-momentje in te lassen. Daarvoor hoef je je koffer niet te pakken, het kan ook dichter bij huis. Woonwarenhuis IKEA opende in Gent onlangs de allereerste IKEA-koffiebar: FIKA. Er bestaan al gelijkaardige koffiebars in Italië en Frankrijk, maar België is de eerste die IKEA-koffie serveert.

koffiebar FIKA in IKEA Gent

koffiebar FIKA in IKEA Gent

Getest en goedgekeurd

Redactrice Isa ging een kijkje nemen in de gloednieuwe koffiebar. 'Ook al lust ik geen koffie, het gamma taarten en koekjes op de toonbank kon mij wél bekoren. En ook voor het interieur is een tripje naar FIKA de moeite waard. Het is een rustpunt middenin de winkel. De hoofdkleur van de bar is zwart aangevuld met warm hout.' Alle meubelstukken en accessoires zijn –  uiteraard – te vinden bij IKEA.

 

A photo posted by Isabelle Naeyaert (@isanaeyaert) on

Nog meer Gent?

HOTSPOTS: 6 van de beste saladbars in Gent

HOTSPOTS: dit zijn 5 van de leukste eetplekjes van Gent

HOTSPOTS: 5 van de leukste verwenadresjes in Gent

HOTSPOTS: 5 van de leukste vintage-adresjes in Gent

HOTSPOTS: 5 van de leukste boetiekjes in Gent