Home Uit & thuis Dit zijn de 17 gelukkigste steden in Europa

Dit zijn de 17 gelukkigste steden in Europa

Zou er een Belgische stad tussen staan?

Pixabay
Elk jaar maakt de Europese Commissie de gelukkigste steden van Europa bekend. Het onderzoek vraagt verschillende mensen om hun mening over onder andere de tevredenheid, netheid en veiligheid van de stad. Zo kom je te weten waar de mensen het gelukkigst zijn. En je zou dan spontaan aan grote steden als Berlijn, Rome of Londen denken. Maar dan zit je mis. Want we zijn het gelukkigst in de kleinere, minder drukke steden. 

17. Amsterdam

Van haar prachtige grachten en musea worden we spontaan gelukkig en bijna iedereen rijdt er met de fiets. Zalig toch!

Amsterdam

16. Stockholm

Ah… de hoofdstad van Zweden. Door de verhalen van Pippi Langkous voelt iedereen zich waarschijnlijk even gelukkig als haar.  

Stockholm

15. Antwerpen

Het Hendrik Conscienceplein, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal of de Zoo van Antwerpen. Het doet de Belgen duidelijke iets, want Antwerpen is de gelukkigste stad van België.

Antwerpen

14. Groningen

Deze Nederlandse stad is de thuisbasis voor bijna 200.00 gelukkige Nederlanders. 

Groningen

13. Cardiff

Dit is de hoofdstad en meteen ook de grootste stad van Wales. Deze historische stad is zeker en vast charmant te noemen.

Cardiff

12. Rotterdam

Wie aan Rotterdam denkt, denkt automatisch aan de enorm grote haven. Maar girls, we kunnen er ook enorm goed gaan shoppen

Rotterdam

11. Belfast

Deze stad heeft een enorme groei doorgemaakt. Door veel investeringen in grotere winkels, een sportstadion en het modern theater (The Waterfront Hall) zijn de mensen er gelukkiger geworden.

Belfast

10. Newcastle upon Tyne

Hier vind je nostalgische straatjes, leuke restaurantjes en unieke uitzichten op de verschillende bruggen. Heerlijk om je te ontspannen.

Newcastle

9. Wenen

Deze ongelooflijk mooie stad zal een blijvende indruk op je maken. Toch is het niet de gelukkigste stad van Oostenrijk. 

Wenen

8. München

Goed bier, een olympisch park en een geweldig voetbalteam. Meer moet een mens niet hebben om gelukkig te zijn in Duitsland.

Munchen

7. Malmö 

Dit kleine stadje heeft veel te bieden. Culturele bezienswaardigheden, restaurants en als winkelstad scoort Malmö ook niet slecht, vooral niet als je op zoek bent naar nieuwe Zweedse modemerken.

Malmo

6. Oslo

De hoofdstad is ook hier weer de gelukkigste stad van het land. Zelfs de Vikingen komen hier nog altijd heel graag. Check er zeker de architectuur.

Oslo

5. Graz

De gelukkigste stad van Oostenrijk is Graz. Deze historische stad telt 305.000 inwoners.

Graz

4. Zürich

Net buiten de top 3 valt de stad Zürich. De stad is een wereldwijd centrum voor financiën. En dat maakt de Zwitsers blijkbaar heel blij. 

Zurich

3. Reykjavik

De top 3 openen we met de hoofdstad van IJsland. Het is een ongelooflijk veilige stad met een prachtig landschap. Oh, en die huisjes, daar zijn wij ook verliefd op! 

Reykjavik

2. Kopenhagen

De hoofdstad van Denemarken krijgt zilver. En er is meer goed nieuws voor Denemarken, want kijk maar eens welke stad er op nummer 1 staat.

Kopenhagen

1. Aalborg

Deze industriële stad in het noorden van Denemarken is niet echt wereldberoemd, maar hier wonen de meest tevreden mensen uit Europa

Aalberg

Bron: Business Insider

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.