Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga Image

World War III vermijden doe je met deze tips.

5 handige tips om beter overeen te komen met je schoonmoeder

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Je houdt zielsveel van je partner, dat staat buiten kijf. De relatie met je schoonmoeder daarentegen loopt iets minder vlot. Wij lijsten 5 handige tips op om de plooien glad te strijken, of toch World War III te vermijden.

Forceer niets


Wanneer er meteen een klik is met je schoonmoeder, is dat geweldig. Maar als jullie relatie ietwat stroef verloopt, is dat ook oké. Uiteraard wil je haar niet actief gaan negeren, maar als een band zich niet vanzelf ontwikkelt, forceer er dan ook geen.

Onthoud dat je samen bent met je lief, niet met je schoonmoeder.


Onthoud dat je samen bent met je lief, niet met je schoonmoeder. Doe moeite en als je het gevoel hebt dat je op een muur stoot, accepteer het dan en houd in je achterhoofd dat je in een relatie bent met je lief, niet met zijn of haar mama.

Stuur een berichtje naar een vriendin


Elke keer wanneer je schoonmoeder iets irritants doet, stuur je een berichtje naar een vriendin bij wie je even kan ventileren. Op die manier kan je onmiddellijk je frustraties kwijt en is de kans kleiner dat de bom barst.

Neem het niet persoonlijk op


Of ze nu zaagt over je biologische klok of al dan niet subtiel commentaar heeft op je carrière: het is belangrijk om kritiek van je af te laten glijden.

Je hebt niemands toestemming of goedkeuring nodig om je leven te leiden zoals jij dat wil. Houd die gedachte in je achterhoofd wanneer je schoonmoeder voor de zoveelste keer haar ‘Waar blijven die kleinkinderen?’-plaat opzet.

Geef haar complimentjes


Over de goede opvoeding van haar zoon/dochter, natuurlijk. Jouw partner is jullie grootste gemene deler en als je eerlijk moet zijn, heeft je schoonmoeder een groot aandeel gehad in de vorming van zijn of haar charmante karakter. Maak er een punt van om haar dat te vertellen.

Geef haar een compliment dat je méént, zodat het oprecht overkomt.


Geef haar een compliment dat je méént, zodat het oprecht overkomt. Aangezien je écht vindt dat je partner een geweldig persoon is, zal je compliment allesbehalve fake, maar net erg welgemeend overkomen. Niet zoals die keer dat je beweerde dat haar nieuwe kapsel haar tien jaar jonger maakte.

Weet hoe je het probleem moet aanbrengen bij je partner


Je hebt vrienden genoeg om bij te ventileren, maar uiteraard wil je je grieven ook kwijt kunnen bij je partner. En dat is geen sinecure, want je wil hem/haar natuurlijk níét vragen om een kant te kiezen. Dat zou namelijk alleen maar een wig tussen jullie drijven.

Vraag je lief geen kant te kiezen. Dat zou alleen maar een wig tussen jullie drijven.


In plaats van je schoonmoeder gestoord te noemen, kan je beter beginnen met je partner te vertellen wat voor gevoel ze je geeft wanneer ze bepaalde – yep, gestoorde – dingen doet of zegt. Zo zal je partner zich niet verplicht voelen om zijn of haar moeder te verdedigen, maar eerder luisteren en meeleven met jou.

[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '