Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Annelies weet dat Prince Charming niet uit de lucht komt vallen, maar staakt het swipen toch liever.

‘Er is niets mis met een ““saai”” leven’

Annelies Hart

Redactrice Annelies (25) stond in een niet zó ver verleden nog op trouwen, maar ondertussen grijpt ze het single leven met beide handen. Met alle twijfels, kleine gelukjes, dates en levenslessen van dien. Love is a battlefield, toch?

Allemaal tof mijn comeback van vorige week, maar ik moet toegeven dat het toch iets moeilijker is om terug in de columnmood te komen dan ik had verwacht. Niet omdat ik niet meer kan schrijven, ik wil graag geloven dat ik dat niet verleerd heb. Maar wel omdat mijn mindset anders is dan voorheen. En mijn leven eerlijk gezegd een pak saaier is.

Toen ik je een tijdje geleden vertelde dat ik mijn datingschoenen aan de haak had gehangen, was dat namelijk niet gelogen. Mijn Tinder- en Bumbleprofiel zijn in theorie nog steeds actief, maar er wordt al weken niet meer op geswipet. De hunkering naar snelle bevestiging is over en het omslachtige en – laten we eerlijk zijn – vaak oppervlakkige aspect van die apps heeft de bovenhand genomen. Nu wil dat ook niet zeggen dat ik me aan het celibaat gewijd heb, je kent me ondertussen wel beter dan dat. Maar dat verhaal houden we voor een andere keer.

Je hebt me al door een gebroken hart, onenightstands, situationships, mental breakdowns en weken zonder grasmachine zien gaan. Maar om in pretparktermen te spreken: als ik toen op een gekke rollercoaster zat, dobber ik nu rond in de eendjes.

Rollercoaster en eendjes

Het is waar: je hebt me al door een gebroken hart, onenightstands, situationships, mental breakdowns en weken zonder grasmachine zien gaan. Maar om in pretparktermen te spreken: als ik toen op een gekke rollercoaster zat, dobber ik nu rond in de eendjes. Al vind ik het toch ietwat moeilijk om dat hier te zeggen, omdat een deeltje van mij bang is dat je een knaller van een comeback verwacht met gekke datingverhalen en gênante seksflaters. En eerlijk gezegd zijn die er niet.

De enige seks die ik de voorbije maanden gehad heb, was goed (yay me) en ik kan me de laatste keer niet herinneren dat ik op date ben gegaan. De laatste keer dat iemand me heel last minute heeft afgezegd dan weer wel, maar we geven hem nog een tweede kans dus ook dat gaat mijn column niet vullen.

Nu hoor ik je dus al vragen: ‘Maar Ties, je zegt hier net boven dat je daten hebt opgegeven?’ Ja, en ook nee. Het klinkt vast ironisch, maar de grootste reden waarom swipen me niet meer kan bekoren, is dat ik het gevoel heb misschien wel klaar te zijn voor meer dan een nachtje lol (niet dat onenightstands ooit écht goed zijn, maar bon). En ik daar dan liever niet naar op zoek wil gaan. Meer cliché kan je het natuurlijk niet omschrijven en ik weet dat Prince Charming niet plots uit de lucht gaat vallen. Maar tot het wel gebeurt, liggen mijn prioriteiten niet bij casual dates met onbekenden die mij toevallig ook naar rechts geveegd hebben en niet eens de moeite doen me écht op date mee te nemen.

Tot ik iemand tegenkom die de moeite waard is om m’n nog steeds gekneusd hart aan toe te vertrouwen, ligt mijn prioriteit bij mezelf en m’n ‘saai’ leven.

Prioriteiten

Tot ik iemand tegenkom die de moeite waard is om m’n nog steeds gekneusd hart aan toe te vertrouwen, ligt mijn prioriteit bij mezelf en m’n ‘saai’ leven, vooral nu mijn favoriete seizoen aanbreekt. Ik verlang naar lezen in de regen, de geur van verse koekjes in de keuken, een bad omringd met kaarsjes, het gevoel dat een leuke outfit me geeft en het genot van koffie drinken op m’n favoriete plekje. En dat allemaal in mijn eentje.

Mijn prioriteit ligt ook bij mijn zus, wiens hand ik mocht vasthouden tijdens een van de moeilijkste momenten die we al hebben meegemaakt. Bij mijn broer, die ik mocht klaarmaken om het jawoord te geven aan de vrouw van zijn leven. Bij mijn kleine zusje dat zoekende is, maar vast wel haar weg gaat vinden. Bij mijn mama en papa die ik als tiener wel eens verwenst heb, maar waar ik nu zo ontzettend dankbaar voor ben. En bij mijn vrienden, die ik elk op hun eigen manier ontzettend hard koester.

Melig hé? Ik weet het. Als je nu liever afhaakt, snap ik dat volledig. Maar in de eerste ‘How to be single’ beloofde ik je mee te nemen door elke stap van het proces en dat is exact wat ik nu doe.

Meer ‘How to be single’:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' '