Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Annelies deelt haar beste break-uptip (en een update over het gras).

‘Diep in mijn hart zit dat kleine meisje met die lange vlecht, en ze is collateral damage’

Annelies Hart

Redactrice Annelies (25) stond op het punt een wit kleed uit te kiezen om in het huwelijksbootje te stappen, toen er plots een einde aan haar relatie kwam. Nu staat ze niet alleen voor een verwerkingsproces, maar ook voor de vraag: hoe moet ik in godsnaam single zijn?

Laten we niet rond de pot draaien, ik weet waarom je hier bent vandaag. Daarom deel ik het grote nieuws meteen: ja, mijn gras is gemaaid. Niet door de Tinderdate, of door een van de mannen die spontaan aanboden om mijn gazon te onderhouden (al dan niet met een dubbelzinnige knipoog erbij). Wel door een lieve vriend die met een grasmachine in de auto aan de deur stond om me uit mijn lijden (lees: jungle) te verlossen.

Het werd meteen het lichtpuntje van een week die toch een beetje moeilijker bleek dan ik vooraf voorzien had. Want terwijl ik even terug nog verkondigde dat ik over de break-up was, moet ik nu toegeven dat het toch weer wat steekt. Ondertussen vraag ik me dus af hoe vaak een hart kan breken. Zelfs wanneer het al deels geheeld is. Want elke keer dat er een lijk uit de kast valt, of een nieuwe ontwikkeling komt in het leven dat hij nu met een ander leidt, barst het toch een beetje verder. Of opnieuw. Recht over vers littekenweefsel.

Heb ik de eerste avonden na het pijnlijke nieuws dus mijn toevlucht gezocht in mannelijke aandacht? Ja. Tinder is nu eenmaal een oase aan bevestiging voor de gebroken hartjes onder ons.

Beren met rode hoedjes

Zo’n pittig moment komt ook altijd harder aan als je een paar goede weken achter de rug hebt, want je valt van veel hoger. De druk in mijn borstkas is weer zwaarder en alleen zijn is moeilijker. Heb ik de eerste avonden na het pijnlijke nieuws dus mijn toevlucht gezocht in mannelijke aandacht? Ja. Is dat de beste manier om met de pijn om te gaan? Nee, maar Tinder is nu eenmaal een oase aan bevestiging voor de gebroken hartjes onder ons.

Gelukkig doe ik dit nu al lang genoeg, overmorgen zes maanden om precies te zijn, om een paar andere copingmechanismen ontdekt te hebben. Dus in plaats van een column te schrijven over hoe teleurgesteld ik ben in mezelf dat ik weer heb zitten janken over iemand die me niet verdient, ga ik van mijn plekje op Flair.be gebruikmaken om mijn beste break-uptip met je te delen: ‘Paddington’.

Ik hoor je al denken: wat moet een stoere zelfstandige single vrouw met een kinderfilm? Laat me die bubbel even doorprikken: zo stoer ben ik niet. Ik slaap met een groot knuffelkonijn, in een pyjama van ‘Space Jam’. En als m’n hart het even moeilijk heeft, kijk ik films over een kleine beer met een rode hoed. En dat is helemaal oké. Je gaat me namelijk niet vertellen dat jij niet een beetje moet gniffelen bij de scène waarin Paddington de badkamer onder water zet (film een) of zijn vacht gebruikt om ramen te wassen (film twee).

Tot mijn grote spijt moet ik toegeven dat ik kleine Annelies niet altijd de aandacht geef die ze verdient. Ik verwaarloos haar als ik denk dat een casual date me de bevestiging zal geven die ik eigenlijk in mezelf zou moeten vinden.

Het kleine meisje met de lange vlecht

Het voordeel van zo’n film? Je innerlijke kind krijgt eindelijk weer wat aandacht. Ik ben er namelijk van overtuigd dat klein Anneliesje nog steeds ergens diep in mijn hart zit. Al wil dat jammer genoeg ook zeggen dat ze collateral damage is. En tot mijn grote spijt moet ik toegeven dat ik haar niet altijd de aandacht geef die ze verdient. Ik verwaarloos haar als ik denk dat een casual date me de bevestiging zal geven die ik eigenlijk in mezelf zou moeten vinden. Ik verwaarloos haar als ik mezelf ontzeg om koekjes te eten in de zetel, omdat m’n eetstoornis weer knaagt. Ik verwaarloos haar als ik boos ben op mezelf, omdat ik pijn heb door iets wat ‘toch al zes maanden geleden is’.

Dus compenseerde ik het gemis van klein en kwetsbaar te mogen zijn door een façade op te bouwen van de sterke vrouw die elke dag in een goede outfit en met haar make-up on point voor de dag komt. Die openlijk praat over haar mentale gezondheid, (casual) seks uit de taboesfeer wil halen, niet bang is om haar ongezouten mening te delen en sarcastische mopjes kan maken over de zwaarste break-up uit haar leven. Ik ben haar, maar tegelijkertijd ben ik ook nog steeds het kleine meisje met de lange vlecht dat geborgenheid zoekt. Dat graag verse aardbeien eet onder een dekentje in de zetel, terwijl die hartverwarmende beer met dat rode hoedje de gekste avonturen uithaalt. En dat is nu eens precies wat er vanavond op de planning staat.

Meer ‘How to be single’:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '