Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Toen Katia uitlegde dat je zelf kan kiezen waar je bespaart en waar net niet, was ik om.'

Eva’s edito: ‘Budgetteren kan je leren. Sterker nog, het kan fijn zijn.’

Deze week ligt onze budgetspecial in de winkel en leert budgetcoach je hoe je kan budgetteren. Hoofdredactrice Eva en Katia gaan way back. Over hun ontmoeting toen en hun meeting voor de Flair van deze week vertelt ze in deze edito met plezier.

In een vorig leven zaten Katia – de budgetcoach die we in dit nummer aan je voorstellen – en ik omringd door dure potjes gezichtscrème en serums samen in een koffiebar. We hadden elkaar gevonden door een gemeenschappelijke passie: beautyproducten. Ik was beautyeditor bij magazines, Katia had een prachtige beautyblog waarop ze precies wist te vertellen welke uitzinnige buitenlandse beautyaankoop het wel of niet waard was. Onze carrières brachten ons daarna naar andere richtingen.

Toen ik Katia weer spotte op social media, zag ik dat ze haar blog een draai gegeven had. Van beautyminded had ze de stap naar budgetminded gezet. En wat had ze dat goed gedaan. We spraken weer af voor een koffiedate. Deze keer niet alleen om het over nieuwe beautylanceringen te hebben, maar ook over budgetbeheer. Hoe maak je daar in godsnaam een leuk onderwerp van? Want dat was precies waar ze in geslaagd was.

Toen ik haar erover hoorde vertellen, werd ik plots minder bang van financiële issues die ik tot dan toe wel heel erg graag gewoon onder het tapijt veegde. Een brief van de mutualiteiten die me vertelden dat ik geen terugbetaling kreeg voor de kinebeurten omdat mijn paperassen niet helemaal op orde waren, bijvoorbeeld. ‘Misschien ligt daar niet jouw manier van budgetteren’, zei Katia. ‘Niet iedereen heeft zin om coupons te gaan knippen, prijzen te vergelijken of heel nauwkeurig met alle administratie om te gaan. Als dat niet jouw sterkte is, is dat gewoon zo. Dan zet je er iets voor opzij. Je moet zoeken naar hoe je beter grip kan krijgen op je geld, zodat het je geen stress bezorgt.’

Toen ze uitlegde dat je zelf kan kiezen waar je bespaart en waar net niet, was ik om. Budgetteren kan je leren. Sterker nog, het kan fijn zijn. Het gaat niet om alles laten, maar om zelf beter controleren waar je geld voor dient. En dat gevoel van controle is in deze bange financiële tijden wel heel erg leuk.

Achter de schermen

Modetips en -tricks.

Modetips en -tricks.

Modetips en -tricks.

Haar outfit er duurder doen uitzien dan hij is, kan moderedactrice Catherine als geen ander. Deze jurk kocht ze jaren geleden bij H&M en combineert ze met chique accessoires in één kleur. Voor meer modetips en -tricks blader je naar blz. 30 in je Flair.

De allerbeste budgetparfums.

De allerbeste budgetparfums.

De allerbeste budgetparfums.

Beautyredactrice Charlotte sprayde en snuffelde erop los om voor jullie de allerbeste budgetparfums te vinden. Je ontdekt ze op blz. 42 in je Flair.

Neles boek.

Neles boek.

Neles boek.

Columniste Nele (39): ‘Een rondje awkward poseren en lachen met een laptop. Maar op die laptop: de cover van mijn nieuwste boek. Een boek waarvan ik hoop dat het toekomstige mama’s ook laat lachen van (h)erkenning. Eigenlijk poseer ik dus met mijn baby, dat mag awkward zijn!’ Lachen met Neles boek doe je vanaf blz. 54 in je Flair.

Flair Budget Special

Meer edito’s:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '