Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Podcasttip: 'Lijf' van Layla El-Dekmak is geen makkelijk luistervoer en soms wel erg confronterend. In aflevering drie komen wij ook aan bod. De ‘boekskes’.

Eva’s edito: ‘Body neutrality is géén marketing, het werkt’

Podcasttip: ‘Lijf’ van Layla El-Dekmak (zie blz. 14 in Flair voor haar gesprek met onze journaliste Hinda). Het is geen makkelijk luistervoer en soms wel erg confronterend. Want de podcast gaat over onze relatie met ons lijf, en wat het opgelegde schoonheidsideaal daar zoal mee gedaan heeft. Maar het is ook een goed gemaakte reeks die je even doet nadenken en je hopelijk met een gelukkiger lichaamsbeeld achterlaat.


In aflevering drie komen wij ook aan bod. De ‘boekskes’. En erg leuk om naar te luisteren was dat niet. Twee stagiaires van het programma lazen allerlei vrouwenmagazines en zagen dat het… niet zo goed was. Want als er één ding was dat de verschillende vrouwen allemaal vertellen over hun relatie met hun lichaam, dan is het dat media daar geen fraaie rol in spelen. We herkennen onszelf vaak niet in de beelden die we te zien krijgen in reclame, in films, op televisie en dus ook in ‘de boekskes’.

Nu zijn wij ons daar al langer van bewust en maakten we heel beslist een bocht. We schrapten alle nieuws over afslankplannen, dieettips en cellulitebehandelingen. We tonen mensen in alle vormen. En we hebben het wel heel erg vaak over self-love. Waarom? Niet omdat het een modewoordje is. Maar omdat het wél een verschil maakt, daar ben ik van overtuigd. Body neutrality is géén marketing, het werkt.

Na jaren zo te werken bij Flair voelen we het op de redactie zelf ook. We worden minder onzeker. We hebben het nog over onze twijfels en over onze body hang-ups, maar steeds vaker met een relativerende toon. En in plaats van dieettips delen we tips voor goed passende lingerie of bikini’s en merken die écht realistische kledingmaten hebben. Dus ja, we blijven nog even heel veel over body neutrality en bodypositivity en self-love praten. Want als jij je na het zien van eerlijke, mooie beelden van échte vrouwen zoals jij een beetje beter in je vel voelt, dan is de missie geslaagd.

Flair Summer Giveaway


De komende zes weken organiseren we een heuse Summer Giveaway waardoor je telkens bij je Flair een leuk cadeautje krijgt. Deze week: een gratis (!) T-shirt van LolaLiza.

Lees Flair in onze app


Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Flairapp. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier voor iOS en hier voor Android <<<


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' '