Home Columns Eva’s edito: ‘Halverwege mijn scrub kreeg ik een paniekaanval. Waren dat microplastics...

Eva’s edito: ‘Halverwege mijn scrub kreeg ik een paniekaanval. Waren dat microplastics in mijn afvoerputje?’

Deze maand (mei = plasticvrij!) staat het dossier Happy Planet online. Daarin vind je alle info over lief zijn voor het milieu.

Ik heb onlangs een grote plasticzonde begaan, en dat ging compleet per ongeluk. Het is namelijk blotebenenweer – oké, soms toch, tussen de buien door – dus ging ik aan de slag met zelfbruiner. Maar dan moet je eerst scrubben.

Ergens helemaal achter in de kast vond ik nog een peelingproduct. Halverwege mijn grondige schrobbeurt in de douche kreeg ik een paniekaanval, want wat zijn die bolletjes in die scrub? Microplastics? Ik let er altijd zo goed op dat ik die niet koop, maar dat product was jaren oud en ik had het etiket niet gelezen. Dammit! Ik zag de bolletjes al door het putje verdwijnen, op weg naar de oceaan, en ik dook er nog half paniekerig achteraan. Wat moest ik doen? De scrub met microplastics en al weggooien? Of was dat dan ook weer verspilling? Recycleren? Of gebruikte ik hem maar snel op en zwoer ik plechtig verder te scrubben met zeep en een loofah-handschoen, zoals altijd?

Ik sloot mijn douche dan maar snel af, zodat ik niet ook nog eens te veel water verbruikte. De rest van de dag suste ik mijn geweten met mijn herbruikbare waterfles (kraantjeswater!), herbruikbare koffiebeker en herbruikbare wattenschijfjes. Want ja, kleine dingen maken het verschil.

Om jullie diezelfde stress te besparen zetten we vanaf deze maand (mei = plasticvrij!) het dossier Happy Planet online. Daarin vind je alle info over lief zijn voor het milieu en wat je zelf kan doen op één handige plek. Je zal zien dat het leuker en makkelijker is dan je denkt. Stap 1: de ecobox bestellen, die we tegen een spotprijsje hebben kunnen samenstellen voor jullie (zie blz. 44 in Flair). Je krijgt er een handig startpakket mee in handen om kleine stapjes te zetten die het verschil maken. Natuurlijk zijn er ook grote veranderingen nodig om het klimaat te redden, maar het doet deugd om alvast iets zelf onder controle te hebben, toch?

Achter de schermen:

1 / 3
Schoonheidsspecialiste Els is al vijftien jaar een partner in onze beautypockets.
Onze Flaircaravan straalt!
Danseres Gill voelde zich helemaal thuis.
Schoonheidsspecialiste Els is al vijftien jaar een partner in onze beautypockets.
Schoonheidsspecialiste Els is al vijftien jaar een partner in onze beautypockets.

En dat verdiende een bedankje! Op naar de volgende vijftien jaar, Els?

Onze Flaircaravan straalt!
Onze Flaircaravan straalt!

Videograaf Lissa, hoofdredacteur Eva én fotograaf Irmy zagen dat het goed was: onze Flaircaravan straalt! Blz. 76 in Flair.

Danseres Gill voelde zich helemaal thuis.
Danseres Gill voelde zich helemaal thuis.

Voor onze dansshoot met Julie Vermeire en Gill Requière trokken we naar deSingel in Antwerpen, dé plek voor dans, muziek, theater en meer. Danseres Gill voelde zich er alvast helemaal thuis. Blz. 30 in Flair.

Lees Flair in onze app

Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Flairapp. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier voor iOS en hier voor Android <<<

Lees ook: