Home Columns Eva’s edito: ‘Door buiten te zwemmen is mijn relatie met mijn “badpaklijf”...

Eva’s edito: ‘Door buiten te zwemmen is mijn relatie met mijn “badpaklijf” veranderd’

Eva genoot onlangs van een weekje vakantie in Oostduinkerke.

Ik genoot onlangs van een weekje vakantie in Ibiza… euhm Oostduinkerke. Niet dat de temperaturen me in verwarring zouden kunnen brengen – we kwamen niet boven de tien graden uit, brrrr. En toch ben ik dus gaan zwemmen, elke dag.

Sinds ik het ijsberen ontdekt heb, ben ik verslaafd aan het gevoel na het zwemmen. Dat gevoel dat je iets gedaan hebt dat eigenlijk niet echt zo hoort – want laten we wel wezen, zwemmen in open water wordt in België niet meteen aangemoedigd – en de totale ontspanning in lijf en hoofd achteraf. Al was het niet echt zwemmen wat ik deed. Eerder me laten meedrijven in de branding, heel veilig dus. En koud.

Maar er is nog een voordeel dat me nu begint op te vallen. Door het hele jaar door buiten te zwemmen is mijn relatie met mijn ‘badpaklijf’ ook veranderd. Normaal gezien blijft dat toch wel een lastig self-lovemomentje, de eerste keer in badpak op nog wat wiebelige, witte beentjes. Nu zie ik mezelf het hele jaar door in badpak en is er dus niet dat vervelende eerste-keer-moment. Ik ken alle plekjes, heb foto’s vanuit elke hoek gezien (ah ja, als je iets bad-ass doet zoals in koud water springen, dan wil je daar bewijs van) en weet precies welke badpakken en bikini’s zowel flatterend als handig zijn. Het laatste wat je wil als je snel-snel uit het koude water komt, is dat je broekje in de golven achtergebleven is.

Ik zie mijn lichaam dan meer als een functionele tool waar ik dat geluksmoment in zee mee kan beleven. Dat alles weer net iets voller is of een jaartje ouder dan vorig jaar, valt me niet zo hard op. Het is wat het is, dit lijf zwemt nog steeds even fijn. Beter zelfs, want je went echt snel aan de koude en komt er elke keer sterker uit. Just jump!

Achter de schermen

1 / 3
Zwanger en een hele dag op shoot?
Chloë zegt vaak sorry.
Catherine zwicht voor de bralette.
Zwanger en een hele dag op shoot?
Zwanger en een hele dag op shoot?

Redactrice Charlotte vond gelukkig nog ergens een zitbal om af en toe even op te pauzeren.

Chloë zegt vaak sorry.
Chloë zegt vaak sorry.

Redactrice Chloë: ‘Mijn bijnaam op de redactie? “Mevrouw sorry”. Want ja, niemand van het team zegt zo vaak sorry als ik, en net daarom was het stuk Sorry, hoor! (blz. 22 in Flair) me op het lijf geschreven. Een stuk dat eerlijk gezegd bijzonder moeilijk was om te schrijven, maar het heeft me wel heel veel bijgeleerd. Dat ik niet zo streng voor mezelf hoef te zijn, bijvoorbeeld.’

Catherine zwicht voor de bralette.
Catherine zwicht voor de bralette.

Moderedactrice Catherine is gezwicht voor de bralette, al draagt ze hem in afwachting van zomerse temperaturen uitsluitend binnenshuis. Op blz. 34 in Flair ontdek je alles over deze tietvriendelijke trend.

Lees Flair in onze app

Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Flairapp. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier voor iOS en hier voor Android <<<

Lees ook: