Home Columns Eva’s edito: ‘Er was voorzichtig ruimte voor gekheid, frivoliteit en vooral optimisme’

Eva’s edito: ‘Er was voorzichtig ruimte voor gekheid, frivoliteit en vooral optimisme’

Hoofdredactrice Eva kon deze week nog eens letterlijk vooruit kijken naar betere tijden tijdens de (virtuele) persdagen.

Maar liefst 85 % van jullie is het nieuws over de coronacijfers spuugzat, zo blijkt niet geheel verwonderlijk uit onze enquête bij Generation Lockdown (blz. 61 in Flair). I hear you.

Bij Flair kijken we graag vooruit, met een glimlach, naar betere tijden. En deze week kon ik dat ook nog eens letterlijk doen. Elk seizoen presenteren merken hun collecties voor het volgende seizoen tijdens de beroemde ‘persdagen’. Pr-bureaus houden dan een soort opendeur waar je al kan dromen van wat er staat aan te komen. En normaal gezien zijn die dagen ook écht een feestje. Hapje, drankje, babbeltje met collega’s, weer een drankje. Nu kregen we virtuele of privérondleidingen zonder drankje, maar toch heb ik er deze keer zo mogelijk méér van genoten. De collecties zijn die van komende herfst en eerlijk: it is looking good!

Nee, de huispakken en bergschoenen zijn we nog niet helemaal kwijt, maar het leuke was dat ook écht elke collectie een feestelijk randje had. Een gouden jurk, een top vol pailletten, een glitterlipstick, felle winterkleuren en vrolijke prints. Ik droomde weg bij een Parijse gouden clutch, zag me bubbels uit een blikje drinken op een feestje en koos mentaal al meer dan één statementdress uit om na ‘de bevrijding’ in te gaan dansen.

De collecties waren dus een mooie mix van wat we uit deze periode misschien wel willen onthouden (comfort dressing!) en hoopvol uitkijken naar weer meer (glitter, prints, kleur!). Er was al voorzichtig een beetje ruimte voor gekheid, frivoliteit en vooral optimisme. En het komt niets te vroeg. Ik heb ook al zo’n bevrijdingsbroek in mijn kast hangen. Helemaal in de zilveren pailletten, want als ik weer eens ga feesten, zal dat niet onopgemerkt voorbijgaan, dat is zeker!

Achter de schermen

1 / 3
Linnen in veel vormen
Badjaslint in het haar
Proficiat, Jolien en Hakim!
Linnen in veel vormen
Linnen in veel vormen

Moderedactrice Chloë bewijst dat linnen in zoveel meer vormen komt dan in een wijde, witte broek. Die! Rok! Blz. 44 in Flair.

Badjaslint in het haar
Badjaslint in het haar

Beautyredactrice Charlotte: ‘Niet de meest aantrekkelijke manier om bij je lief in bed te kruipen, met zo’n badjaslint in je haar. Maar deze TikTokhack voor krullen wérkt!’ Blz. 46 in Flair.

Proficiat, Jolien en Hakim!
Proficiat, Jolien en Hakim!

Net voor het ter perse gaan (pun not intended) van deze Flair, beviel dj en sneakerliefhebber Jolien (blz. 38 in Flair) van een zoontje, Idris. Wat een prachtige naam! Een heel dikke proficiat, Jolien en Hakim.

Lees Flair in onze app

Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Flairapp. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier voor iOS en hier voor Android <<<

Lees ook: