Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Annelies Hart

Annelies gaat onder lichte dwang van haar vriendin op eerste date en zet het (net) niet op een lopen.

‘Hier zit ik dan voor mijn eerste date: in mijn beste jurk, goed opgemaakt en met een kop vol stress’

Annelies Hart

Redactrice Annelies (24) stond op het punt een wit kleed uit te kiezen om in het huwelijksbootje te stappen, toen er plots een einde aan haar relatie kwam. Nu staat ze niet alleen voor een verwerkingsproces, maar ook voor de vraag: hoe moet ik in godsnaam single zijn?

Ooit al eens van een paard gevallen? Mensen zeggen je dan vaak: ‘Je moet er meteen weer op kruipen, anders ga je het nooit meer durven.’ Zo voelde het dus toen mijn vrienden vonden dat ik maar weer eens op date moest gaan. Al moet ik toegeven dat de vergelijking, nu ik het zo geschreven zie staan, toch echt viezer klinkt dan bedoeld. Maar goed: onder lichte dwang maakte ik een profiel aan op een datingapp en ging ik voor het eerst sinds jaren weer ‘swipen’.

Ik dacht alleen maar even te kijken in welke vijver ik ondertussen beland ben, maar na een paar veegjes naar rechts had ik mijn eerste match al te pakken. Tof hé? Nee. Ik heb in een staat van acute paniek prompt mijn datingprofiel verwijderd. Lekker dramatisch, zoals gewoonlijk. Mijn vriendin heeft een halfuur stevig op me moeten inpraten voor ik de moed bijeen had geraapt om het profiel terug te activeren. En – volgens haar – met succes, want hier zit ik dan een week later: in een koffiebar, met mijn beste jurk aan, goed opgemaakt en met een kop vol stress.

‘Ik weet niet wat ik wil, aangenaam’

Ik heb dan wel toegezegd op de date, maar eigenlijk heb ik geen idee wat ik hier van moet denken of willen. Ben ik uit op een relatie? Absoluut niet. Ik moet er niet eens aan denken om mij zo snel weer aan iemand te binden. Ben ik dan uit op seks? Ik denk het ook niet. (En moest het wel zo zijn, zou ik het hier ook waarschijnlijk niet schrijven, mijn mama leest mijn column)

Na een paar veegjes naar rechts had ik mijn eerste match al te pakken. Tof hé? Nee. Ik heb in een staat van acute paniek prompt mijn datingprofiel verwijderd.

Terwijl ik de drang onderdruk om het op een lopen te zetten, bedenk ik wat ik moet zeggen tegen de man die hier over een paar minuten binnenstapt om mij te zien. ‘Hallo ik ben Annelies, bijna 25 jaar, gedumpt tijdens mijn verloving, niet op zoek naar een relatie, seks is ook geen vereiste, maar ik heb u wel geswipet, aangenaam.’ Ik heb adem noch moed om dat uit te brengen.

(Geen) bom droppen

Gelukkig heb ik mijn vriendinnen en oudere zus op speed dial, en staan zij mij bij tijdens deze spannende tijden. Al maakt hun mening het er niet gemakkelijker op. Ik mag namelijk ‘geen bom droppen op die kerel’. Wat dat wil zeggen in gewone mensentaal? Niet praten over mijn ex-verloofde, ook best niet over mijn eetstoornis, vooral niet meteen zeggen dat ik geen relatie wil en voor de rest een tikkeltje mysterieus en toch interessant overkomen. Zelfs de regels van de katholieke middelbare school waar ik vroeger op zat lijken makkelijker te volgen. Hoe doen mensen dit?

Stiekem heb ik dus al zin om de app van mijn telefoon te smijten van zodra ik thuiskom, maar doemdenken mocht ook al niet. Al klinkt een winterslaap met een boek in de zetel wel heel aanlokkelijk nu. Weg van alle potentiële datingpartners. Maar dat zal voor een andere keer zijn, want ik zie hem aankomen. Wish me luck, ik hou je op de hoogte!

Meer ‘How to be single’:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '