Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Lisa staat aan de kassa van een boetiek die ze op de laatste dag van de koopjes bijna letterlijk leeg wil kopen.'

COLUMN: ‘Ik zit op een terrasje als Lisa plots aan de lijn hangt: heb jij mijn portefeuille mee?’

Elke week geeft Frederik je een inkijk in zijn leven als jonge vader, echtgenoot en hoofdredacteur van Flair.

Liefste lezeressen,


‘Dit is het meest verschrikkelijke moment in mijn leven’, zucht Lisa overdramatisch. Ze staat aan de kassa van een boetiek die ze op de laatste dag van de koopjes bijna letterlijk leeg wil kopen. Alleen: zelfs voor kleren aan – 60 % heb je geld nodig.

Ik zat al een halfuur alleen op een terras. De mensen rondom mij dachten – in mijn ogen – allemaal hetzelfde: die man z’n date komt niet opdagen.


Als zelfstandige vrouw werkt Lisa enorm hard en veel, dus ik moei mij niet met wat ze koopt. Wat ik daar dan in die winkel deed? Even

daarvoor had ze mij opgebeld terwijl ik al een halfuur alleen op een terras zat. De mensen rondom mij dachten – in mijn ogen – allemaal hetzelfde: die man z’n date komt niet opdagen. Maar plots hing Lisa dus aan de lijn en fluisterde ze: ‘Heb jij mijn portefeuille mee?’ ‘Ja, zoals afgesproken.’

‘Ik zit hier in een paskotje, maar heb niet genoeg cash geld om alle koopjes te betalen.’ Dus heb ik mijn gin-tonic laten staan en ben ik naar de winkel gelopen om haar portefeuille te geven. Haar creditcard zat blijkbaar in haar andere portefeuille, dus geef ik mijn kaart. Daarmee staat ze nu dus te betalen, maar na één mislukte poging word ik opnieuw geroepen. Núúú om de juiste pincode in te geven. Gelukkig ben ik ook nog van nut, denkt deze man. Om door te grond te zakken, denkt mijn zelfstandige vrouw.

Volg Frederik ook op Twitter en Instagram.


Meer columns van onze hoofdredacteur:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '