Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Frederik De Swaef

'Millie kan al goed praten. De laatste tijd is het allemaal pannen­koeken wat de klok slaat.'

COLUMN: ‘Wat bleek? Millie had helemaal geen zin in pannenkoeken!’

Elke week geeft Frederik je een inkijk in zijn leven als jonge vader, echtgenoot en hoofdredacteur van Flair.

Liefste lezeressen,


‘Millie pannenkoeken eten.’ Ze kan al goed praten om nog geen twee jaar te zijn, zeg­gen de mensen. Maar mijn indruk is toch dat onze dochter heel goed kan selecteren wat ze al allemaal kan zeggen. Zo zegt ze ‘s morgens ‘IJsje eten’ maar niet ‘Voor mij graag een lekker ontbijt met fruit’. De laatste tijd is het dus allemaal pannen­koeken wat de klok slaat.

Toen Lisa en ik onze tanden stonden te poetsen, kirde ze enthousiast: ‘Mama, pannenkoeken eten. Papa, pannenkoeken eten.’


‘Millie pannen­ koeken eten’ zit zo in mijn hoofd dat ik onmogelijk het koelrek met pannenkoeken kon passeren in de Delhaize. Ze hadden er van die kleintjes op babymaat, dus nam ik die mee naar huis. Groot was mijn verbazing toen bleek dat Millie ‘s avonds helemaal geen zin had in pannenkoeken. Een half hapje en gedaan.

Even later bleek dat we haar helemaal misverstaan hadden. Toen Lisa en ik onze tanden stonden te poetsen, kirde ze enthousiast: ‘Mama, pannenkoeken eten. Papa, pannenkoeken eten.’ Toen ik een tandenborstel aan Millie gaf met de vraag ‘Millie, pannenkoeken eten?’ reageer­ de ze met een enthousiaste ‘Ja!’. Hoe kan je nu tanden poetsen met pannenkoeken ver­wisselen? Misschien bedoelt ze dan toch een gezond ontbijt met fruit wanneer ze om een ijsje vraagt ‘s ochtends?

Volg Frederik ook op Twitter en Instagram.


 

Meer columns van onze hoofdredacteur:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '