Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Marjon van photographybymarjon

'Wanneer Flip haar knuffelt, smelt ik gewoon en word ik nog meer verliefd op hem!'

Naomi (29): ‘Mama is de mooiste titel die ik ooit kreeg in mijn leven’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

En plots sta je daar, met een baby in je armen. Van een kinderwens over de zwangerschap tot het moederschap: een kind op de wereld zetten is één grote rollercoaster. Naomi (29) had een vlotte zwangerschap en bevalling. Flip (27) en zij zijn nu de trotse ouders van Emmylou.

‘We zijn momenteel volop bezig met het bouwen van ons droomhuis’, vertelt Naomi. ‘Het plan was eigenlijk om zwanger te zijn als we al verhuisd waren, maar ik was een pak vroeger in verwachting dan we ooit hadden kunnen denken. We woonden nog bij m’n papa, dus we konden het goede nieuws moeilijk verzwijgen. Daarom vertelden we aan onze ouders al na zes weken dat we een kindje verwachtten. We deden dit met een gepersonaliseerd rompertje. Ze waren in de wolken!’

Rugweeën

‘Als meter vroegen we m’n zus en als peter kozen we de beste vriend van Flip’, gaat Naomi verder. ‘Ze vielen allebei uit de lucht, want we stelden die vraag op hetzelfde moment als dat we vertelden dat we zwanger waren. De eerste drie weken had ik last van ochtendmisselijkheid’, aldus Naomi. ‘Maar daarna had ik echt een droomzwangerschap! Ik had geen enkel kwaaltje en ik voelde me enorm goed in m’n vel.

Ons baby’tje was een sterrenkijker waardoor de gynaecoloog een zuiger gebruikte voor de geboorte.

‘Ik was twee dagen overtijd toen ik ‘s nachts weeën begon te krijgen’, zegt Naomi. ‘Ik wilde het als verrassing houden tot m’n papa naar zijn werk vertrok en ik wachtte ook met het te vertellen aan m’n vriend tot z’n wekker afliep. Op de middag toen de weeën steeds erger werden, gingen we naar het ziekenhuis waar bleek dat ik al vier centimeter ontsluiting had. Eenmaal daar kreeg ik rugweeën en die deden een pak meer pijn dan die ervoor. Ik twijfelde dan ook geen seconde om een epidurale te vragen, zo kon ik rustig toeleven naar het grote moment.’

Sterrenkijker

Ons baby’tje was een sterrenkijker waardoor de gynaecoloog een zuiger gebruikte voor de geboorte’, zegt Naomi. ‘Het persen zelf duurde maar een halfuurtje, zo’n tien keer hard duwen, en ons dochtertje kwam ter wereld. Haar die eerste keer in m’n armen houden, was een zalig gevoel. Het was vrijdag de dertiende, maar dit was ons grote geluk!’

‘Ook de kraamperiode verliep op rolletjes’, vertelt Naomi. ‘Omdat ik nog thuis woonde, had ik veel hulp van m’n papa. Zo konden mijn vriend en ik optimaal genieten van ons kindje. We kozen voor de naam Emmylou. We hebben allebei een compleet verschillende muzieksmaak, maar een artiest horen we allebei heel graag: Vance Joy. Hij heeft een liedje dat Emmylou heet en zo kwamen we op het idee.’

Smelten

‘Mama zijn is het meest speciale gevoel dat ik ooit heb mogen ervaren’, aldus Naomi ‘De liefde die je voelt voor je kindje is zo ontzettend groot. Ik mis haar ook als ik haar amper een uurtje niet bij me heb. De momenten dat ze in mijn armen in slaap valt of begint te lachen als ze me ziet, vind ik het allermooiste. Ook wanneer Flip haar knuffelt, smelt ik gewoon en word ik nog meer verliefd op hem!

wanneer Flip ons dochtertje knuffelt, smelt ik gewoon en word ik nog meer verliefd op hem!

‘Er zijn momenten dat Emmylou weent zonder dat er iets aan de hand is, en dat is natuurlijk niet fijn’, aldus Naomi. ‘Maar dat weegt absoluut niet op tegen alle mooie momenten samen. Flip en ik zouden graag nog een tweede kindje hebben. Vroeger zeiden we altijd dat we snel aan een tweede zouden beginnen, maar daar ben ik van afgestapt. Een huishouden combineren met een baby én een peuter, zie ik niet zitten. Eerst nog even volledig genieten van Emmylou, en als zij naar school gaat, zullen mama en papa zorgen voor een broertje of zusje.’

Zwangerschapsaankondiging

Zwangerschapsaankondiging

Zwangerschapsaankondiging

Met dit rompertje kondigden we bij onze ouders aan dat we mama en papa zouden worden. Flip is gitarist bij de coverband ‘clochards deluxe’ en hun uniformen zijn in het zwart en het goud. Emmylou draagt dit pakje dan ook om te gaan kijken naar papa tijdens zijn optredens.

Reveal op sociale media

Reveal op sociale media

Reveal op sociale media

Met deze foto maakten we op Facebook bekend dat we zwanger waren van een meisje. Ik kan heel slecht zwijgen, dus we verklapten ook onmiddellijk het geslacht.

Fotograaf: Marjon van photographybymarjon 

Bolle babybuik

Bolle babybuik

Bolle babybuik

De tattoo op m’n ribben liet ik zetten voor mijn oma, haar geluksgetal was 13 omdat ze op de 13e is geboren. Emmylou is ook geboren op de 13e en ik ben er zeker van dat oma hier voor iets tussen zat.

Zwangerschapsshoot

Zwangerschapsshoot

Zwangerschapsshoot

Deze foto straalt alle liefde uit die Flip en ik op dat moment al  voor ons kleine meisje hadden.

Fotograaf: Marjon van photographybymarjon 

Babyshower

Babyshower

Babyshower

Mijn beste vriendinnen organiseerden samen met mijn zus en mama een babyshower als verrassing. Het was een zalige namiddag!

Geboortekaartje

Geboortekaartje

Geboortekaartje

Het geboortekaartje is gedeeltelijk ontworpen door mijn man op ‘hippegeboortekaartjes’. Op het kaartje staat ‘you are loved’ een stuk van de songtekst van het liedje ‘Emmylou’.

Doopsuiker

Doopsuiker

Doopsuiker

Aan de hand van het geboortekaartje ontwierp Zusje Lief een geweldig concept voor ons doopsuiker.

Gezinnetje

Gezinnetje

Gezinnetje

Mijn prachtige gezinnetje. De liefde spat van deze foto af.

Mamagevoel

Mamagevoel

Mamagevoel

Deze foto toont de liefde van een mama voor haar kind! Mama is de mooiste titel die ik ooit kreeg in mijn leven.

Ons wondertje

Ons wondertje

Ons wondertje

Emmylou samen met haar favoriete knuffel ‘nijnemans’.

Fotograaf: Marjon Lijnen van photographybymarjon

Nog meer mama’s over het moederschap:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '