Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Foto: Instagram @needlenails

Nee, we hebben het niet over de lieflijke stickers.

Zijn nageltattoos de nieuwste trend?

Nageltattoos lijken aan een opmars bezig. En dan hebben we het niet over de stickertjes waarmee je je nagels kan versieren, maar wel over een échte tattoo. Met inkt. En naalden.


Het begon allemaal op de Fashionweek in Parijs. Modeontwerper Rick Owens wilde de nagels van zijn modellen op een originele manier in de verf (of beter gezegd in de inkt) zetten. Zo kwamen hij en Christian Boyd, een tattoo artist, op het idee van ‘needle nails’.

Pijnlijk?


De term klinkt heel pijnlijk, maar dat is het (gelukkig) niet. Het zou zelfs volledig pijnloos zijn. De artiest krast het bovenste laagje van je nagels en vult die op met inkt. Je kan er zo ver mee gaan als je wilt, want de tattoo is niet permanent. Omdat de tattoo enkel in het bovenste laagje van je nagels gekrast is, groeit hij samen met je nagels uit.

Of we binnen enkele maanden allemaal met krasjes op onze nagels rondlopen, betwijfelen we een beetje, maar voor op festivals zien we deze nieuwe trend wel werken. Het leuke eraan is dat je er zo ver in kan gaan als je zelf wilt. Letters, figuurtjes, patronen, kleur of zwart wit? Je nagels zijn jouw doek. En vind je het echt niet mooi? Dan doe je er toch gewoon een laagje nagellak overheen?

Lees ook:


 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '