https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Twee dagen voor je grote dag zelfbruiner aanbrengen is ideaal.

Zelfbruiner gebruiken voor je huwelijksdag? 10 dummyproof tips voor een natuurlijk resultaat

Een sunkissed huid op je huwelijksdag is zeker en vast geen must, maar veel bruidjes voelen zich er toch een tikje zelfzekerder door. Je kan een professionele spraytan laten doen of je kan zelf thuis aan de slag met zelfbruiner. Wil je dat tweede proberen maar heb je er nog geen ervaring mee, overloop dan eerst even deze belangrijke tips.

Voordelen van zelfbruiner

 • Een professionele spraytan in een salon kost gemiddeld tussen de 30 en 40 euro. De meeste zelfbruiners die je thuis gebruikt kosten tussen de 25 en de 35 euro, en die kan je minstens tien keer gebruiken voor je volledige lichaam.
 • Zelfbruiner kan je thuis bijvoorbeeld enkel op je benen testen om te zien of het resultaat je wel bevalt.
 • Er bestaan ontzettend veel soorten zelfbruiner, dus je kan zorgvuldig een product uitkiezen dat goed werkt voor jou huidtype en huidtint. Hier vind je meer uitleg over welke soorten zelfbruiner er bestaan en hoe je de juiste kiest voor jouw huid.
 • Veel zelfbruiners hebben tegenwoordig een lekker geurtje waardoor je na het insmeren niet meer met die typische zelfbruinergeur zit.

Dummyproof tips voor een natuurlijk resultaat

 • Gebruik altijd een handschoen of tanning mitt om je zelfbruiner aan te brengen, tenzij anders vermeld staat op de verpakking van je zelfbruiner. Een handschoen helpt je om het product gelijkmatiger te verdelen en zo heb je minder kans op strepen of vlekken. Bovendien blijven je handen op deze manier schoon.
 • Aan zelfbruiner gaat wat voorbereiding vooraf. Het belangrijkste is dat je huid schoon en droog is. Exfolieer altijd voor je zelfbruiner aanbrengt, de makkelijkste manier om dat te doen is met behulp van een scrubhandschoen (of een lichaamsscrub) onder de douche of in bad. Wrijf goed over droge plekjes zoals  enkels en knieën, want zelfbruiner hecht extra goed vast aan die droge plekjes en zo krijg je vlekken.
 • Voelen sommige plekjes nog steeds vrij droog, breng dan een heel klein beetje bodylotion aan op die plaatsen. Breng ook wat lotion aan op de knokkels van je vingers en op je nagelriemen.
 • Hoeveel je gebruikt hangt af van het product, maar let vooral op dat je evenveel gebruikt voor je linker- en rechterbeen, linker- en rechterarm, enzovoort. Voor je gelaat gebruik je uiteraard veel minder dan voor je lichaam. Breng liever te weinig dan te veel aan, opbouwen kan altijd nog. 
 • Giet of pomp het product aan op je handschoen en wrijf het altijd in cirkelvormige bewegingen uit op je huid. Wrijf zachtjes en zet zeker niet te veel druk. Ga gerust een paar keer over dezelfde plaats om zeker te zijn dat het product gelijkmatig is verdeeld.
 • Ga zorgvuldig te werk op plekjes als ellebogen, knieën en enkels, zodat je geen stukjes mist.
 • Hou je handen als laatste stap en gebruik daarvoor gewoon wat er nog op je handschoen zit. Ga zachtjes over je polsen en handen en vergeet de zijkanten van je vingers niet.
 • Nadat je je hebt ingesmeerd wacht je liefst een tiental minuutjes om je aan te kleden.
 • Na een achttal uur heeft de kleur zich meestal volledig ontwikkeld en kan je je lichaam afspoelen. Belangrijk: vergeet deze stap niet voor je je trouwjurk of outfit aantrekt, want anders zou de zelfbruiner nog kleur kunnen afgeven op je kleding.
 • Je zelfbruintintje is gedurende de eerste drie à vier dagen op z’n mooist, dus twee dagen voor je grote dag zelfbruiner aanbrengen is ideaal.


 

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content