Home FASHION & BEAUTY Beauty Dit zijn de belangrijkste soorten zelfbruiner en zo kies je de juiste...

Dit zijn de belangrijkste soorten zelfbruiner en zo kies je de juiste voor jouw huid

Welke zorgt voor een streepvrij resultaat en welke oogt het natuurlijkst?

Het aanbod aan zelfbruiners is de laatste jaren enorm toegenomen. Logisch, want op deze manier bruin worden is veilig, in tegenstelling tot de zon of zonnebank. Het grootste verschil tussen verschillende zelfbruiners is de textuur. Sommige texturen zullen voor jou beter werken dan andere.

Lotion

Zelfbruiner als lotion is wellicht het bekendst. Je brengt hem aan als een gewone bodylotion. De meeste lotions bevatten geen kleur wanneer je ze uitsmeert, dus het is iets moeilijker om te weten of je hem goed hebt verdeeld. Er bestaan ook ‘gradual tan’-lotions, die geven je een héél subtiel tintje dat je dag na dag kan opbouwen.

Mousse (*meeste kans op streepvrij resultaat)

Een zelfbruinermousse breng je het best aan met behulp van een handschoen. Handig, want zo hoef je je handen niet te wassen en kan je de rug van je handen ook een tintje geven. Het voordeel van een mousse is dat hij dankzij zijn luchtige textuur makkelijk te verdelen is en gelijkmatig resultaat oplevert. Als je voor de eerste keer zelfbruiner gebruikt, is een mousse zeker een goed idee.

Doseerdruppels (*meest naturelle resultaat)

Doseerdruppels zijn the way to go als je voorzichtig wil opbouwen. Je voegt een aantal druppels toe – afhankelijk van hoe intens je je kleurtje wil – aan je dagcrème of bodylotion. Door ze een paar keer per week te gebruiken bouw je langzaam op. Vergeet je handen niet te wassen na het aanbrengen!

Spray

Zelfbruiner in sprayvorm kan je makkelijk verstuiven over je lichaam, maar je moet het product wel nog steeds uitsmeren. De fijne textuur zorgt ervoor dat het product snel indringt, wat het soms iets moeilijker maakt om een gelijkmatig effect te krijgen. Spray en smeer zone per zone in.

Water

Self tan water ziet eruit en voelt als water. Je brengt het aan als spray of met behulp van een wattenschijfje dat je daarna over je gezicht haalt. Zelfbruiners met een watertextuur leveren een heel natuurlijk, sunkissed resultaat op, dat niet te fel is.

Olie

Zelfbruiner in de vorm van een lichaamsolie breng je het best aan met je handen. Het verzorgt je huid en geeft je na een paar uur een kleurtje. Net zoals een lotion bevat zelfbruinerolie doorgaans geen indicatiekleur, dus is het iets moeilijker om te weten of je hem gelijkmatig hebt aangebracht.

Lichaam vs. gezicht

Veel zelfbruiners mag je zowel voor je lichaam als voor je gezicht gebruiken. Maar als je een (acne)gevoelige huid hebt, is dat niet altijd een goed idee. De texturen zijn soms nogal rijk zijn of parfums bevatten die je gelaat kunnen irriteren. Speel liever op veilig en gebruik een apart product dat bedoeld is voor je gelaat. Doseerdruppels of tanning water zijn de makkelijkste manier om een tintje op te bouwen dat matcht met de rest van je lichaam. Die hebben ook de lichtste textuur zodat je minder kans op pukkeltjes krijgt.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.