https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Deze week krijg je bij je Flair onze pocket waarmee je met twee voor de prijs van één naar de beautyfarm kan!

UITGETEST: pocketverantwoordelijke Jolien ging een dagje wellnessen in Thermae Boetfort

De redactie

Na die überdrukke zomer vol werk én plezier (yay, festivals en tripjes!) nood aan pure ontspanning? Dan heb je geluk, want deze week vind je bij je Flair onze pocket waarmee je met twee voor de prijs van één naar de beautyfarm kan! Pocketverantwoordelijke Jolien ging met twee andere Flaircollega’s genieten in Thermae Boetfort in Steenokkerzeel.


We hebben er lang genoeg op moeten wachten, dus zijn we maar wat blij dat we éindelijk weer kunnen wellnessen! En we hebben geluk, want op de dag dat wij een bezoekje brengen aan Thermae Boetfort, een prachtige wellness op een maar liefst vierhonderd jaar oud kasteeldomein, is het ook nog eens supermooi weer.

Hallo, vakantiegevoel


Zodra we de parking op rijden, krijgen we een vakantiegevoel. Daar heeft die imposante kasteelpoort waar je een andere wereld lijkt in te wandelen zeker iets mee te maken. Aan de receptie krijgen we een badjas, handdoek, slippers en een armbandje waarmee we ons kluisje in de kleedkamers kunnen bedienen. We zijn er meer dan klaar voor!

In Thermae Boetfort zijn er geen vaste naakt- of badkledingdagen maar kies je tussen het naaktgedeelte Moenia of het badpakgedeelte Curia. Die twee domeinen zijn volledig van elkaar gescheiden en hebben elk meerdere baden, sauna’s, jacuzzi’s, ligweides… Kortom: je kan er perfect een hele dag vertoeven, er is keuze genoeg! Het relaxatiebad is veruit onze favoriet hier. Het is een van de plekjes waar je de geschiedenis van het kasteel ten volle kan beleven, want hier ontspan je in de vroegere wijnkelder. De vloer van het bad bestaat uit ligbedden, zodat je helemaal onderuit kan zakken in het warme water en ten volle van de lichttherapie kan genieten.

Charmant karakter


Na nog een bezoekje aan de kelosauna en de buitenjacuzzi, is het tijd voor onze eerste behandeling: een lichaamspakking met Japanse ceder. We worden volledig ingewreven en daarna mooi toegedekt zodat het mengsel zijn werk kan doen. In tussentijd kunnen we heerlijk wegdromen dankzij de rustgevende muziek en het charmante karakter van de authentieke behandelingsruimtes in het kasteel. Een kleine drie kwartier later mogen we onszelf ‘unwrappen’ en voelt onze huid superzacht en perfect gehydrateerd aan.

Een saunabeurt en warme douche later zijn we helemaal klaar voor een lekkere lunch op het zonnige terras. Een gezonde smoothie, kleine snack, frisse salade of romige pasta: op de uitgebreide menukaart vind je zeker iets waar je zin in hebt! Afsluiten doen we met een koffietje en moelleux van chocolade (oh ja, we werden verwend!) waarna we verwacht worden voor onze tweede behandeling: een gelaatsverzorging of een lichaamsmassage met Japanse ceder, zálig!

Beautytips scoren


Maar liefst vijftig minuten lang worden we in de watten gelegd. Ik geniet met volle teugen van een ontspannende gelaatsverzorging van schoonheidsspecialiste Marina en kan zelfs enkele beautytips scoren, terwijl collega Eline kiest voor de lichaamsmassage. Ze waant zich even weg van de wereld, terwijl elke spier en vezel uit haar lichaam bewust aandacht krijgt en de zorgen bijna letterlijk uit haar lichaam worden gewreven. Aan het einde kunnen we alleen maar denken: zijn die vijftig minuten nu al voorbij?!

Als herboren nemen we nog een verfrissende duik in het zwembad alvorens huiswaarts te keren. Wat een topdag, we hebben echt enorm genoten! Wil jij je ook eens laten verwennen in Thermae Boetfort? Voor een Flairprijs van € 159,90 voor twee personen krijg je toegang tot de thermen, lichaamspakking met Japanse ceder (45 min.), een gelaatsverzorging met Japanse ceder (50 min.) of lichaamsmassage met Japanse ceder (50 min.), en mag je een badjas, een handdoek en slippers gebruiken.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content